Een natuurlijk kleur past in elk interieur

Kleur is bepalend en niet alleen voor de sfeer in huis. Met kleur kun je een interieur groter of juist kleiner laten lijken en een kleur kan rust of juist levendigheid uitstralen. Een kamer waarin je werkt, vraagt dan ook om een ander kleur dan je huis- of slaapkamer. Leemgroen van de Karwei is een mooie naturel tint voor een plek waar jij wilt ontspannen. De reden waarom natuurlijke tinten zo populair zijn, heeft te maken met sfeer. Met een natuurlijke kleur haal je warmte en gezelligheid in huis. Natuurlijke tinten worden dan ook vaak gebruikt in rustieke en landelijke interieurs. Leem groen muurverf is goed te combineren met andere kleuren zodat jij een heel eigen draai aan je interieur kunt geven en kan in elk type interieur gebruikt worden.

 

Welke kleuren passen bij leemgroen?

Leem groen is dus met veel andere kleuren te combineren. Afhankelijk van welke andere kleuren je wilt gaan gebruiken, kun je je de door jouw gewenste sfeer in je interieur krijgen. Je kunt leem groen combineren met de volgende kleuren:

  • Wit en grijs


Wanneer je leemgroen op de juiste manier combineert met lichte kleuren zoals wit en grijs geeft dat een frisse uitstraling in je interieur. De groene kleur van een muur kan kun je uitstekend in balans brengen met witte componenten (bijvoorbeeld met Farmers Milk) toe te voegen. Hetzelfde geldt voor grijs.

  • Zwart en taupe


Zwart is een donkere en stoere kleur. Als je hier groen aan toevoegt, krijg je levendig en krachtig effect wat goed past bij een industrieel interieur. Ook taupe is zo’n stoere kleur, maar ook neutraal en is hierdoor goed te combineren.

  • Geel

Geel is een krachtige en energieke kleur, groen fris en levendig. Een combinatie met oker– of mosterdgeel geeft een diepe en warme tint in tegenstelling tot bijvoorbeeld citroengeel wat een wat koelere sfeer geeft. Wanneer je de warme varianten van geel gaat combineren met een warme groen tint creëer je een warme en gezellige sfeer in je interieur. Daarnaast is Sandy Beach muurverf ook goed te combineren om het een rustige kleur is.

  • Bruin

Een groene muur doet het ook heel goed in combinatie met bruintinten. Hierdoor haal je het natuurlijke karakter van groen naar boven. Een mooie combinatie voor in bijvoorbeeld een landelijk interieur.

  • Roze

De combinatie groen met pastelroze of oudroze doet het weer erg goed in een romantisch interieur. Wanneer je groen combineert met oudroze haalt het de warme toon in de groen naar boven.

  • Blauw

Groen als blauw zijn beide rustgevende kleuren. Door een combinatie van deze kleuren, bijvoorbeeld Petrol Blauw of Denim Drift krijg je een ietwat mystieke en vintage uitstraling.

 

Deze kleuren kun je ook goed combineren met leemgroen

Leemgroen combineren met gouden accenten levert vaak een fraaie combinatie op. Groen en goud zijn allebei sterke kleuren en daarom is het aan te raden om een subtiele combinatie van goud met groen te maken. Bijvoorbeeld door goud als accentkleur te gebruiken. Je krijgt zo je een zeer stijlvolle combinatie met een vintage uitstraling. Ook past de combinatie groen en goed in een retro- en art deco interieur.

 

Oranje of terracotta

Een andere fraaie combinatie is groen met oranje of terracotta. De oranje tinten zorgen voor warmte in het interieur met groen als rustgevende basis. Met deze kleuren haal je de warme ondertoon in groen naar boven.

 

Ton-sur-ton

Probeer ook eens diverse tinten groen. Denk daarbij aan: Camouflage Green en  Oliver Sprig. Vooral als je natuurlijke tinten gebruikt die dicht bij elkaar liggen, krijg je een mooi effect. Daarbij kun je gebruik maken van de zogenaamde ‘ton-sur-ton’ kleuren waarbij je één basiskleur kiest en die gaat toepassen in verschillende tinten.

 

Leemgroen muurverf bestellen?

Heb je inmiddels genoeg inspiratie opgedaan? Leem groen muurverf is verkrijgbaar bij diverse aanbieders. Wanneer je vandaag nog gaat bestellen, kun je vaak morgen al aan de slag om ook jouw interieur te verfraaien.

 

 

Lees ook eens over:

 

Image by vanitjan on Freepik