Okergeel, je kunt er eindeloos en verrassend mee combineren

Okergeel, een prachtige warme kleur, waar je vrolijk van wordt. Het is een warme en tijdloze tint die je op verschillende manieren in je interieur kunt toepassen. Okergeel is dan daarom nog steeds een populaire kleur. Weet je niet met welke kleuren je okergeel goed kunt combineren of wil je okergeel combineren met groen? We geven je de beste kleurencombinaties.

 

Welke kleuren passen er goed bij okergeel?

Vind je het lastig om deze warme, zonnige kleur met andere kleuren te combineren? We geven je graag een aantal suggesties en tips, van gedurfde tot veilige combinaties. Want okergeel combineren is niet zo moeilijk. Deze kleur laat zich juist perfect met andere kleuren combineren. Hieronder volgen een aantal combinaties die je met okergeel kunt maken.

 

Hoe kun je het beste okergeel combineren met groen?

Een mix van okergeel en groen zal zowel rust als warmte uitstralen. Met deze kleurencombinatie zit je altijd safe. Een of meerdere okergele muren zijn een prachtig decor voor groene (velvet) meubels. Ook grote groene planten zullen prachtig tegen deze warme achtergrond uitkomen. Olive Tree is een kleur die tegenwoordig in is en die ook goed bij okergeel past. Een andere muurverf die tegenwoordig erg populair is is Leemgroen, Camouflage Green en Factory green Deze kleuren zijn ook goed te combineren met Oker geel.

Met een groene muur als achtergrond, komt een enkel okergeel item of accessoire, bijvoorbeeld een aparte kast of een mooie stoel, prachtig uit de verf en wordt daarmee een echte eyecatcher. Behang eens een muur met een behang dat zowel okergele als groene elementen bevat voor dat extra beetje pit in je interieur. Alle combinaties zijn met deze twee mooie kleuren mogelijk dus leef je uit.

Voeg voor nog meer rust en verbinding onbewerkte houten items toe.

 

Andere kleuren die je goed kunt combineren met okergeel

Wie denkt dat je alleen okergeel combineren kunt met groen, heeft het mooi mis. Okergeel is een echte allemansvriend en laat zich eenvoudig met heel veel andere kleuren combineren. Succes verzekerd!

 

Okergeel en blauw

Een hele andere sfeer ontstaan wanneer blauw en okergeel elkaar ontmoeten. Het maakt daarbij niet uit of okergeel of blauw de boventoon voert. Vanwege het contrast tussen deze twee prachtige kleuren, kun je het beste verbinden door voor een van deze twee kleuren ton sur ton toe te passen. Ton sur ton wil zeggen één kleur in meerdere tinten. Probeer bijvoorbeeld eens de kleuren Early Dew (nijgt iets meer naar groentint), Petrol Blauw en Denim Drift.

 

Okergeel en zwart

Ook okergeel en zwart zijn een mooie combinatie. Het levert een mooi en soms spannend contrast op. In een overwegend zwarte ruimte zal een okergeel accessoire er echt uitspringen. Heb je een zwart bed? Een okergele dekbedovertrek staat prachtig. Tegen de achtergrond van een okergele muur zullen zwarte hanglampen een prachtig contrast vormen.

 

Okergeel en grijs


Een iets minder spannende combinatie en minder contrasterend dan met zwart is de kleur grijs in combinatie met okergeel. Een stukje subtieler. Wie een overwegend grijze en minimalistische inrichting heeft, zal blij verrast worden door het effect dat een enkel okergeel accessoire of meubelstuk toevoegt. Ideaal voor als je nog net dat beetje extra kleur (maar niet teveel kleur) wilt toevoegen. Grijs vermindert het effect van okergeel namelijk enigszins.

 

Okergeel en roze, onverwacht mooi

Wie poederzacht roze met okergeel combineert, creëert daarmee een frêle maar tegelijk warm interieur. Misschien niet voor iedereen weggelegd maar wel een hele bijzondere, enigszins zoete combinatie. Koperen items zullen prachtig met deze twee kleuren matchen. Voor wie durft. Een variant op dit thema is oudroze en okergeel.

 

Okergeel en paars

Geel en paars zijn twee zogenaamde complementaire kleuren. Dat wil zeggen, kleuren die in de kleurencirkel tegenover elkaar staan. Juist vanwege dit contrast vullen okergeel en paars elkaar zo geweldig aan. Overdrijf niet, dus geen paars met gele stippen.

 

Okergeel met goud, koper en oranje


De trendkleuren goud (zoals Ginger Gold) en/of koper gaan prima samen met okergeel. Voeg wat kleine details toe zoals een koperkleurige vaas of goudkleurige placemats. Goudkleurige lampen staan prachtig bij een okergele muur of een okergeel bankstel. De kleur oranje kun je subtiel in een vloerkleed of kussen (met oriëntaals motief) laten terugkomen.

Een warme, wat Oosterse sfeer, zal het resultaat zijn.

 

Okergeel en bruin

Omdat okergeel ietwat een ondertoon van bruin heeft, gaat deze kleur zo goed samen met allerlei tinten bruin. Van lichtbruin tot donkerbruin, alles kan. Meubels van onbewerkt hout zullen een harmonieus en rustig geheel met de kleur okergeel vormen. Een cognac kleur kun je ook proberen.

 

Okergeel en wit

Okergeel en wit gaan prima samen, zeker in een licht, scandinavisch interieur. Het levert een fris resultaat op. Een lichte gele kleur zoals Sandy Beach kan er ook mooi uitzien.

 

Welke kleuren passen echt niet bij okergeel?

Zoals je hierboven hebt gezien, passen heel veel kleuren bij okergeel. Echter de combinatie met felrood zul je niet vaak tegenkomen. Tussen deze twee ontbreekt verbinding en balans.

 

Lees ook eens over:

Zoom background photo created by rawpixel.com - www.freepik.com