Zoek je naar een kleur voor het verven van jouw interieur die goed samengaat met veel andere kleuren? Kies dan voor Urban Taupe, een gangbare kleur die voor veel samenstellingen en interieurstijlen gebruikt kan worden. Het is zacht grijsbruin (een andere populaire bruine kleur is Brave Ground) en kan zowel als muurverf en lakverf dienen. Hierdoor kun je er muren, maar ook meubels mee verven. Wat is er zo bijzonder aan deze kleur en met welke andere kleuren kun je Urban Taupe combineren in je interieur?

 

Wat is er bijzonder aan Urban Taupe?

Urban Taupe muurverf kleurUrban Taupe is een kleur ontwikkeld door Flexa die je voor je interieur kan gebruiken. Het is een flexibele kleur die bij veel soorten interieurs past. Zo kun je het kopen als Urban Taupe muurverf, maar ook als lakverf, voor het beschilderen van meubels, en hoog- en zijdeglans. Het is niet voor niets een populaire kleur verf, of je nou van een modern of juist landelijk interieur houdt.

Overigens kan Urban Taupe muurverf voor allerlei ruimtes in huis gebruikt worden, zoals je woonkamer, slaapkamer of keuken. Het past goed bij felle tinten als de perfecte basiskleur, waarbij het een contrast kan beiden. Echter, het kan ook goed gecombineerd worden met rustigere tonen om het geheel wat te neutraliseren en in elkaar te laten overgaan.

De meest populair uitvoering van Urban Taupe is de Muurverf Extra Mat. Maar je kunt ook kiezen voor de Zijde mat uitvoering. Wil je jouw interieur pimpen of bijvoorbeeld de kozijnen verfen, dan kun je kiezen voor de Lak Extra Mat – Urban Taupe of de lak Zijdeglans uitvoering.

 

Welke kleuren passen goed bij Urban Taupe?

Door het veelzijdige karakter van deze kleur kun je Urban Taupe combineren met veel verschillende kleuren in jouw interieur. De volgende combinaties worden hierbij uitgelicht.

 

Urban Taupe met wit

Het lijkt misschien wat saai, maar door deze populaire kleur van Flexa te combineren met verschillende tinten wit creëer je een serene en ontspannen sfeer in je huis. Zo kun je een onderdeel van de hal bijvoorbeeld beschilderen met een warme tint grijs (zoals Industrial Grey) waarbij je een ander onderdeel in deze ruimte juist weer in gebroken wit naar voren laat komen. Vervolgens maak je het af met Urban Taupe en stralend wit, waardoor er een mooi geheel ontstaat van in elkaar overlopende en zachte tinten.

 

Urban Taupe met aardetinten

Wil je graag de warme toon van de kleur taupe benadrukken in jouw woning? Dan kun je aardetinten toevoegen aan je interieur in de vorm van bijvoorbeeld zandkleuren, verschillende soorten geel, zoals mosterdgeel en okergeel, en andere bruine tinten. Hierdoor ontstaat er een natuurlijke aura in je huis, wat eveneens een gevoel van ontspanning en rust oproept. Het zorgt bovenal voor een warm gevoel wanneer jij jouw huis binnenstapt na een lange werkdag.

 

Urban Taupe met zwart en donkerbruin

Doordat Urban Taupe een rustige kleur is, kan het ook mooi afsteken tegen donkere, krachtige tinten. Zo maakt het de kleuren zwart en donkerbruin minder strak en heftig, waarbij er toch een mooi contrast ontstaat. Het geeft hierdoor een krachtige uitstraling met een subtiele basis. Door de metalen goud of messing ook aan je interieur toe te voegen, wordt het geheel heel elegant en stijlvol.

 

Urban Taupe met grijs

Een andere stijlvolle combinatie is die van Urban Taupe en grijs. Deze kleurencombinatie straalt rust uit, maar geeft tegelijkertijd een elegante sfeer aan een ruimte. Door een donkere grijs te kiezen, vergroot je het contrast en wordt het geheel krachtiger. Aan de andere kant zorgt de combinatie met een lichte tint grijs juist voor een rustiger geheel, waarbij de kleuren elkaar meer aanvullen in plaats van contrasteren.

Urban Taupe met blauw en groen

Wanneer je Urban Taupe met de relatief koele kleuren blauw en groen combineert, worden deze flink versterkt. Deze koele tinten komen zo goed naar voren en kunnen eveneens een gevoel van rust teweegbrengen, waarbij ze herinneren aan de kalmte van de natuur. Het contrast geeft veel sfeer aan een ruimte en accentueert ook de vorm van bijvoorbeeld een woonkamer, slaapkamer of keuken. Probeer bijvoorbeeld eens Denim Drift als blauwtint.

 

Deze kleuren kun je ook goed combineren met Urban Taupe

Naast deze set aan koele, rustige en natuurlijke kleuren kun je er ook voor kiezen om Urban Taupe met een paarse, roze of nude tint te combineren. Zo creëer je namelijk een vrouwelijke, hotel chique sfeer in je woning en geef je meer spanning aan je interieur. Maak bijvoorbeeld een scheidingslijn tussen je taupe muur en nude plafond met een felle tint roze en versterk zo alle kleuren.

Met welke kleuren ga jij Urban Taupe in je interieur combineren?

 

Lees ook eens over:

 

Image by vanitjan on Freepik