Ginger Gold muurverf, een van de trendkleuren van 2022, heeft een beige, gele gloed en past mooi in ieder interieur. Als jij warmte en rust wilt creëren in jouw woning dan is deze kleur perfect. Ginger Gold past bij iedere woonstijl, van vintage tot industrieel en van botanisch tot bohemian. De inspiratie van deze trendkleur is het buitenleven en de natuur. Je kan gebruik maken van natuurlijke kleurtinten om een huiselijke sfeer te creëren. De kleur Ginger Gold zie je niet alleen terug als verfkleur, ook accessoires, meubels en vloerkleden zijn helemaal hip in deze kleur.

 

Welke kleuren passen bij Ginger Gold?

Er zijn verschillende kleuren dit goed passen bij de trendkleur Ginger Gold, namelijk:

  • Wittinten. Op het moment dat je wit verwerkt in jouw woning, creëer je rust. De kleur symboliseert tevens een nieuw begin. Door wittinten te combineren met Ginger Gold ontstaat er een warme sfeer in de ruimte. Een mooie wittint die populair is, is Farmers Milk.
  • Diepe kleuren. Wanneer je gebruik maakt van diepe kleuren ontstaat er een rustige sfeer in de woning. De kleur Ginger Gold combineren met diepe kleuren zorgt wederom voor rust in de ruimte.

 

Statement

Goudtinten, waaronder Ginger Gold, stralen naast warmte luxe uit. Je kan het terug laten komen als basiskleur in jouw interieur, maar als je het minder wilt laten opvallen kan je het gebruiken als accentkleur. Je kan bijvoorbeeld de muren verven in neutrale kleuren, zoals wit, beige of lichtgrijs. Koop accessoires in de kleur Ginger Gold, denk hierbij aan kussens, plantenpotten, kaarsen en andere decoratie.

 

Trendkleuren

Ten eerste is Ginger Gold muurverf goed te combineren met de andere trendkleuren Brandy Brown, Birch Grey, Mushroom Beige, Forest Pine Green en Industrial grey. In combinatie met de twee laatstgenoemde kleuren krijgt de woning een stoere uitstraling. Voor warmte kies je voor Brandy Brown en de overige kleuren zorgen voor een lichte en ruime kamer.

 

Ginger Gold combineren

Op het moment dat je gaat bedenken welke kleuren je met elkaar kan combineren, zijn er verschillende dingen waar je op kan letten. Al is het niet eenvoudig om te bepalen wat nu precies mooi te combineren is met elkaar. Het is onder andere afhankelijk van welk effect je wilt creëren en wat jouw persoonlijke smaak is. De kleurencirkel van Itten kan gebruikt worden om te bepalen welke kleuren in contrast staan met elkaar en welke kleuren elkaar kunnen versterken. Wil je Ginger Gold combineren met andere kleuren, pas dan de kleurencirkel toe.

 

Kleurencirkel van Itten

De kleurencirkel wordt weergegeven als een ronde regenboog die bestaat uit twee helften: de warme en koele kant. Kleuren aan de warme zijde zijn oranje, rood en geel. De koude zijde daarentegen bestaat uit de kleuren paars, groen en blauw (zoals Denim Drift en Petrol Blauw) . Er zijn drie verschillende manieren waarop je kleuren goed kan combineren, namelijk:

  • In harmonie;
  • In contrast;
  • Ton-sur-ton.

 

In harmonie

Om harmonie te creëren kies je voor kleuren die in de cirkel naast elkaar liggen. Op deze manier kies je niet voor hele uitgesproken kleuren, maar passen de kleuren goed bij elkaar omdat ze op elkaar lijken. Denk hierbij aan roze met rood of lila en lichtblauw. Dit kan je terug laten komen in meubels of decoratie, maar ook kan je de muren verven in deze kleuren.

 

In contrast

Je kan kiezen voor contrast als je houdt van uitgesproken kleuren en dit terug wil laten komen in jouw interieur. Kleuren die precies tegenover elkaar liggen, zoals een warme kleur en een blauwtint, passen goed bij elkaar. Als je liever niet gaat voor een felle kleur, kan je ook kiezen voor een zachtere tint van dezelfde contrasterende kleuren.

 

Ton-sur-ton

Ton-sur-ton betekent dat je kiest voor een kleur en hieruit een paar kleurtonen kiest. Het lijkt een saaie keuze, omdat je op deze manier binnen een kleurenfamilie blijft. Echter kan de keuze voor verschillende tonen zorgen voor zachtheid en diepte. Je kan ton-sur-ton ook combineren met harmonie of contrast, doe dit dan in de vorm van accessoires.

 

Lees ook eens over:

 

Image by dit26978 on Freepik