Olive Sprig is een van de trendkleuren van 2022. Deze kleur heeft een grijsgroene tint een staat symbool voor de veerkracht en groei van de natuur. Het heeft een positieve uitstraling en geeft je het gevoel dat je een bent met de natuur. Als je de kleur ziet denk je misschien aan een olijftak. Hier is Olive Sprig van afgeleid en staat voor harmonie, vrede en hoop. Wie wilt er nu niet een harmonieuze sfeer creëren in zijn of haar huis? Om deze sfeer te creëren is het handig om te weten met welke kleuren je Olive Sprig het beste kan combineren.

 

Welke kleuren passen bij Olive Sprig?

  • Je kan de kleur Olive Sprig combineren met verschillende andere kleurtinten. Kiezen voor felle kleuren is een gewaagde keuze. Dit past goed bij elkaar en laat zien dat je lef hebt. Combineer bijvoorbeeld Olive Sprig met felroze of –geel. Oudroze is tegenwoordig ook populair.

  • Om het zachte karakter van Olive Sprig te accentueren kan je kiezen voor neutrale kleuren of pasteltinten. Dit kan zorgen voor een rustgevende uitstraling in huis.

  • Als laatste is de trendkleur van 2022 goed te combineren met donkere kleuren. Hiermee creëer je een historische uitstraling.

Naast de verschillende kleurtinten, kan je Olive Sprig combineren met bepaald soort materialen. Zo past het goed met meubels en decoratiestukken die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. De grijsgroene tint past goed bij houten meubels met accenten erin van messing. Een mooie grijsgroene tint met een vleugje blauw is Early Dew. Het kan in de slaapkamer zorgen voor een rustgevende sfeer.

 

Blauwtinten

Het is helemaal hip om verschillende kleurtinten van een bepaalde kleur met elkaar te combineren. Zo kan je Olive Sprig goed combineren met verschillende blauw- en grijstinten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleuren Denim Drift en Petrol blauw. Laat dit bijvoorbeeld terugkomen in kussens op de bank of kaarsen op tafel. Je kunt ook mooie elementen van blauw geverfd hout aanbrengen in je interieur.

 

Roze

Een zachte uitstraling krijgt de kamer als je roze meubels combineert met muren waarbij de kleur Olive Sprig is gebruikt. Het gebruik van (oud)rozetinten zorgt voor een vrouwelijke touch in het interieur.

 

Gebroken wit

Als je Olive Sprig combineert met gebroken wit, kan je een frisse uitstraling creëren in jouw woning. Kies er bijvoorbeeld voor om een muur in de woonkamer in Olive Sprig te verven en combineer het met witte meubels of accessoires. Een wit schapenvachtje op de bank past goed bij de geverfde muur.

 

 

Trendkleuren 2022

Naast Olive Sprig zijn er nog drie andere trendkleuren die je terug kan laten komen in jouw interieur, namelijk:

 

Bright Skies

Deze lichtblauwe kleur is goed voor de geest en zorgt voor een positieve sfeer in huis. Het is goed te combineren met veel verschillende kleuren. Zo kan het gecombineerd worden met zachte, neutrale kleuren maar ook met felle kleuren.

 

Ginger Gold

Een warme kleur tint is deze gouden kleur. Hiermee creëer je een gezellige en warme ruimte in jouw woning. Als je Ginger Gold met wit combineert creëer je een mooi contrast.

 

Pure Blossom

Deze roze kleur staat voor leven wat tot bloei komt en zorgt voor een frisse uitstraling. Je creëert een nieuw begin en het oogt vrolijk wat een fijne combinatie is voor jouw interieur. Pure Blossom kan je goed combineren met de andere trendkleuren, dus ook met Olive Sprig.

 

Lees ook eens over: