Petrol is een neutrale kleur en het bevat zowel blauwe als groene kleurtinten. Als een kleur evenveel geel- als blauwpigment bevat, spreek je van een neutrale kleur. In kleurenwaaiers kan je allerlei verschillende petrol blauwtinten terugvinden in onder andere heldere, koele, donkere en warme varianten. Petrol Blauw combineren in je interieur? We geven je de beste combinaties.

Je kunt Petrol Blauw van verschillende merken aanschaffen. De variant die het meeste verkocht wordt is de matte muurverf.  Als je jouw kozijnen of andere interieur onderdelen wil schilderen dan kun je gaan voor de Rambo Tuin – & Steigerhout verf.

 

Veelzijdige kleur

De kleur petrol is enorm veelzijdig aangezien de een het meer ziet als een blauwe kleur en de ander juist als een groene. Daarnaast kleurt het mee met licht en de omgeving. Petrol is een ware trend en zorgt voor een relaxte uitstraling. Uitermate geschikt dus om deze kleur te verwerken in jouw interieur. Veel mensen kiezen voor de kleur petrol in huis in combinatie met andere kleuren.

 

Petrol Blauw combineren met welke kleuren?

Om antwoord te geven op de vraag ‘Met welke kleuren kan je petrol blauw combineren?’: heel veel. Petrol kan gemakkelijk gecombineerd worden met koele, lichte kleuren maar ook met warme, donkere kleuren.

  • Door de blauw- en groentinten in petrol kan het goed gecombineerd worden met andere blauwe en groene kleuren. De kleur Early Dew is bijvoorbeeld de perfecte kleur. Deze kleur heeft namelijk grijze, blauwe en groene tinten. Je kunt ook gaan voor Olive Sprig.
  • Het kan altijd gecombineerd worden met basiskleuren zoals grijs, zwart, bruin (ook met de cognac kleur) en wit.
  • Combineer petrol met aardetinten om warmte te benadrukken. Denk hierbij aan oranje, okergeel en terra.

 

Materialen om te combineren met petrol


Qua materialen kan je bijvoorbeeld gebruik maken van natuurlijke materialen als riet en hout in combinatie met petrol muren of meubels. Zo geef je jouw woning een vintage uitstraling. Om een koele sfeer te creëren kan je petrol combineren met zwart metaal en staal. Een industriële uitstraling is gecreëerd. Durf je het niet aan om een muur in petrol blauw te verven of een meubelstuk in deze opvallende kleur te kopen? Kies er dan voor om wat accessoires in petrol kleur te kopen, zoals kussens voor op de bank.

 

Roze tinten en Petrol Blauw


Wil jij een lieve en zachte uitstraling creëren in de woonkamer of misschien wel in de slaapkamer? Gebruik dan een combinatie van petrol blauw met roze kleuren, bijvoorbeeld oud roze. Kies bijvoorbeeld voor een zachtroze bank of stoel, of gebruik roze accessoires in de slaapkamer.

 

Eén basiskleur

Een combinatie van verschillende tinten van een kleur doet het altijd goed. Op het moment dat je jouw huis inricht met allerlei verschillende kleuren zorgt dit meer voor een chaos dan voor sfeer. Gebruik daarom in combinatie met petrol blauw verschillende blauw- en grijstinten. Je kan deze kleuren terug laten komen in kleine meubels, muren en accessoires.

 

Natuurmaterialen

Creëer een ingetogen sfeer als je petrol blauw combineert met natuurlijke materialenCreëer een ingetogen sfeer als je petrol blauw combineert met natuurlijke materialen. Denk hierbij aan onder andere hout en marmer. Laat dit terug komen in een lamp, de salontafel of in accessoires.

 

Luxe uitstraling

Combineer petrol blauw met accessoire die glimmen om te zorgen voor een luxe uitstraling. Ook kan je kiezen voor accessoires van koperkleur, wat zal zorgen voor een zacht uitstraling. Als je zilver terug laat komen in jouw interieur in combinatie met petrol blauw, zal je in de ruimte een chique uitstraling creëren.

Kortom, je kan petrol blauw combineren met een hoop andere kleuren. Je kan het terug laten komen in de muren, meubels of accessoires. Online is er veel inspiratie te vinden voor het verwerken van petrol tinten in jouw interieur.

 

De zachtblauwe kleur Denim Drift

Denim Drift is een kleur met een grijze ondertoon, wat nog extra versterkt wordt als het donker is. Daarom kan je Denim Drift het beste niet kiezen als jouw woonkamer weinig daglicht heeft. Doe je dit wel, dan zal de ruimte heel koel overkomen. Voor alle kleuren geldt: de sfeer kan veranderen afhankelijk van de kleuren die je met elkaar combineert. Voor een frisse en heldere uitstraling kies je naast Denim Drift voor ingetogen kleuren. Kies je voor donkere kleuren in combinatie met Denim Drift dan creëer je een dramatisch effect.

 

Zoom background photo created by rawpixel.com - www.freepik.com
Copy space photo created by rawpixel.com - www.freepik.com