Bij het horen van de kleur cognac denk je misschien aan de gelijknamige sterke drank. De naam is afkomstig van de plek waar de drank wordt gedistilleerd: een Franse streek rond de stad Cognac. De kleur is lichtbruin, maar neigt een beetje naar het oranje. Het zal een warme uitstraling geven en kan goed verwerkt worden in jouw interieur in de vorm van meubels of een geverfde muur. De cognac kleur combineren in je interieur is goed te doen. We leggen je het verder uit in dit artikel.

 

Welke kleuren passen bij cognac kleur?

Wil jij de cognac kleur combineren met verschillende andere kleuren in jouw woning? En wil je weten wat voor uitstraling bepaalde combinaties zal geven? De mooiste kleuren om cognac mee te combineren zijn:

 

Wit- en grijstinten.

Insluitcode opvragen

Gebruik het liefste geen spierwitte kleur, maar een kleur die gemengd is met een andere kleur. Denk aan witblauw of grijswit. De combinatie van cognac kleur met witte en grijze tinten geven een mooi contrast.

 

Lichte kleuren of pastelkleuren


Gebruik kleuren zoals lichtblauw en lichtroze. Deze kleuren zijn mooi in combinatie met cognac. Hiermee creëer je een combinatie van een stoere en frisse uitstraling. oud roze (mits niet te donker of teveel) is ook goed te doen.

 

Een andere bruintint.

Kies niet voor te veel accessoires in dezelfde tint cognac, aangezien dit erg af zal leiden van de basisitems. Daarom kan je beter kiezen voor een andere bruintint. Echter kan je het beste niet te veel verschillende bruintinten in jouw interieur verwerken.

 

Waar kan je cognac behalve kleuren nog meer goed mee combineren?

  • Items van natuurlijke materialen zijn goed te combineren met cognac. Heb je een cognac kleurige bank of stoelen? Plaats er dan groene planten naast en creëer de populaire urban jungle stijl.
  • Heb jij een industrieel interieur? Dan kan je een cognac kleurige bank plaatsen als statement item. Combineer het dan met materialen met een stoere touch, zoals grof hout en beton. Een combinatie met donkere kleuren is mooi, maar een combinatie met de kleur petrol zorgt ook voor een stoere uitstraling.

 

Cognac kleurige banken en stoelen

Veel mensen kiezen ervoor om de kleur cognac terug te laten komen in hun interieur. Vaak in de vorm van meubels. Zo zijn cognac kleurige banken en stoelen erg populair. Deze kleur zorgt voor een fijne, rustige uitstraling en kan gemakkelijk gebruikt worden in zowel een donker of licht interieur. Zoals eerder gelezen kan deze kleur voor verschillende sferen zorgen. Dit is afhankelijk van de kleuren waar je het mee combineert. Kortom, je kan de cognac kleur combineren met veel verschillende kleuren en items.

 

Cognac kleur combineren met Denim Drift


De frisse kleur Denim Drift oogt grijs en wordt versterkt als er weinig daglicht is. De kleur is het meest geschikt voor muren waarbij er veel daglicht op schijnt vanuit het oosten, westen of zuiden. Aangezien het licht wat uit het noorden komt een blauwige gloed heeft, zal dit zorgen voor en nog koelere uitstraling. Cognac kleur en deze Denim Drift kleuren kunnen goed samen gaan. Er zijn ook andere kleuren die je erbij kan combineren.

 

Roze of nude tinten

Cognac is goed te combineren met roze of nude kleurtinten. De Cognac kleur zal zorgen voor een stoere uitstraling, terwijl je met de roze kleur een gezellige en warme sfeer creëert. Je kan ervoor kiezen om een muur in de woonkamer te verven in een van de twee kleuren en de andere kleur terug te laten komen in meubels of accessoires.

 

Goud en blauw

Nog een kleur die je heel goed kan combineren met blauw- en grijstinten is goud. Je kan hierbij de blauwe en grijze kleuren als basis gebruiken en goud als accent gebruiken. Laat dit terug komen in de details. Denk bijvoorbeeld aan goudkleurige accessoires op tafel zoals kaarsen, een gouden lamp of gouden deurknoppen.

 

Couch photo created by freepik - www.freepik.com