Romantisch, modern of cool? Oud roze is een allrounder als het gaat om interieurinrichting en is momenteel erg in de mode. Denk je van niet? Laat je dan inspireren door deze 9 heel verschillende combinatie- en inrichtingsideeën met oud roze. Wij laten je zien wat bij oud roze past en hoe je de kleur het beste tot zijn recht kunt laten komen in je interieur. Lees ook ons artikel met welke kleuren je oud roze kunt combineren.

 

1. harmonieus: oud roze + natuurlijk hout

oud roze in combinatie met hout in je interieur gebruiken

Warm natuurlijk hout krijgt een moderne nonchalance in combinatie met oud roze. Zelfs grote, nogal zwaar uitziende houten meubelen zien er plotseling licht en koel uit voor een muur in oud roze. Dit interieur heeft niets te maken met de dromen van kleine meisjes.

Meng je eigen muurverf in oud roze: De basis voor het mengen is wit. Een vleugje rood en een nog kleiner beetje zwart vormen samen oudroze. Meng zorgvuldig en voeg daarna nog een beetje rood of zwart toe, anders kan de kleurstof snel te sterk worden. Daarna kun je het mengsel testen op een teststrip. De uiteindelijke tint zal pas zichtbaar zijn als de verf droog is.

 

2. stijlvol: meubels in antiek roze en metaal

Of het nu gaat om messing, (rosé)goud of koper – samen met metaal ziet de kleur er serieus en stijlvol uit. De warm glinsterende accenten van metaal weerspiegelen de rosé nuances en geven de ruimte zo een bijzonder elegante en stijlvolle toets. Mooi voor de woon- en eetkamer.

 

3. elegant: oudroze & zwart

De combinatie van oudroze en zwart creëert soberheid en speelsheid tegelijk, een elegant kleurcontrast. Hoe warmer en zachter het roze, hoe dramatischer het samenspel van de twee tinten. Het duo is bijzonder geschikt voor meubelen. Of om een donkere verflaag te compenseren met iets zachts.

 

4. zacht: muren en tegels in oudroze en verwassen hout

oud roze gebruiken in je badkamer interieur

Een badkamer in oud roze? Klinkt in eerste instantie een beetje kitscherig, nietwaar? Helemaal niet. Als je licht, grijzig hout combineert met een poederachtige tint roos, krijg je een romantische, elegante sfeer die uitnodigt tot ontspanning. Oud roze op tegels en voor het sanitair keramiek zorgt voor een discrete basis. Het samenspel met zwart beslag zorgt voor een elegante onderbreking. Voeg nog een mooie plantenhanger toe in je badkamer en je hebt een super badkamer.

 

5 klassiek: Antiek Roze & Zwart-Wit

oud roze met zwart wit combineren

In een kamer die in zwart en wit is ingericht, fungeert roze als brug tussen licht en donker zonder het eenvoudige ruimteconcept te verstoren. De warme kleurtint brengt gezelligheid in de anders zo puristisch ingerichte kamer.

 

6. gedurfd: oudroze & sterk blauw

Een rijk petrolblauw bijvoorbeeld is indrukwekkend en intens, terwijl oudroze eerder zacht en ingetogen is. Het vormt een expressief contrast met het groenige blauw. Rechtlijnige meubelen en stoffen met een matte textuur zijn belangrijk, zodat een interieur in deze kleurencombinatie er niet chaotisch en rommelig uitziet. Een sterk, lichtblauw kan ook goed worden gecombineerd met oudroze. Probeer ook eens Denim Drift blauw te combineren.

 

7. natuurlijk: antiek roze & groen

groen met oud roze combineren in je interieur

Een aardse of grijzige groentint is een opwindende partner voor oude rozen, omdat het de delicate kleur in een heel andere, natuurlijke context plaatst. De lichte, organisch gevormde meubelen, bekleed met rosé, ogen delicaat en ongedwongen tegen de grijsgroene muur.

 

8. zacht: oud roze & wit

Deze kleurencombinatie komt heel dicht bij de conventionele opvatting van roze als een delicate en romantische meisjeskleur. Kiest men voor eenvoudige, puristische meubelen en textiel zonder kant en “bling-bling”, dan oogt de compositie nog steeds niet kinderachtig of zelfs kitscherig, maar tegelijkertijd licht en zeer volwassen.

Als je meer lef hebt, kun je de deur in oudroze verven in plaats van een muur. De zachte kleur past bijzonder goed bij klassieke cassettedeuren.

 

9. evenwichtig: oud roze & grijs

grijs met oud roze combineren is een goede keuze

Als een kamer eerder neutraal is ingericht met veel wit en verschillende grijstinten, voegen accenten in oud roze er verfijning en elegantie aan toe. Gezellige kussens, bont en plaids in deze kleur verzachten de eerder sobere en rechttoe rechtaan uitstraling, waardoor een moderne en toch huiselijke sfeer ontstaat.

Deze blog oud roze combineren interieur heeft je hopelijk verder geholpen. Lees ook eens onze andere blogs door.

 

 

Tv unit photo created by vanitjan - www.freepik.com
Nursery room photo created by vanitjan - www.freepik.com
Modern living room photo created by vanitjan - www.freepik.com
Bathtub photo created by rawpixel.com - www.freepik.com
Kids wall photo created by wuttichai1983 - www.freepik.com;
Restaurant interior photo created by rawpixel.com - www.freepik.com