Selecteer een pagina

Zachte kleuren zijn zeer populair – vooral vanwege hun buitengewoon rustgevende eigenschappen en het feit dat zij een lust zijn voor het oog. Oud roze is de laatste tijd een populaire kleur. Het is zeer neutraal, waardoor het een perfecte basis is voor interieurinrichting, direct na beige en grijs. Oud roze met welke kleur combineren? We geven je alle ins and outs.

 

Welke kleuren passen bij oud roze?

Omdat oud roze zo uniek is, gaat het perfect samen met allerlei kleuren. De verhouding tussen de verschillende tinten is hier de sleutel. Bepaalde combinaties zijn populairder dan andere. Hieronder hebben wij enkele van de meest populaire opties voor je interieur geselecteerd.

 

Oud roze en wit

Oud roze in combinatie met wit is een zeer klassieke combinatie. Het wordt al vele jaren op grote schaal gebruikt. In badkamers worden oud roze en wit het vaakst gebruikt. Dit betekent echter niet dat het de enige optie is. Deze oplossing is zeer neutraal, zodat ze in principe in elk interieur past, ongeacht de grootte of het doel ervan.

 

Oud roze kleur en blauwtinten

Oud roze in combinatie met verschillende tinten blauw ziet er heel goed uit, hoewel je in dit geval bijzonder voorzichtig moet zijn. Bepaalde donkere tinten kunnen deprimerend lijken in zo’n combinatie. Daarom is het raadzaam om rustige kleuren gebruiken.

 

Oud roze in combinatie met groen

groen met oud roze combineren in je interieur

Wil je interieurs creĆ«ren die meteen bij de ingang de aandacht trekken? Je kunt zo’n resultaat bereiken als je oud roze en groen combineert. Interessant is dat er geen bepaalde tint groen is die het beste past. Je kunt zowel olijfgroen als smaragdgroen gebruiken. Het hangt allemaal af van waar je de combinatie gebruikt. Kleinere interieurs zullen zeker meer baat hebben bij heldere kleuren. Tinten als flessengroen en oud roze zijn perfect voor een grote woonkamer ze voegen mysterie toe aan het interieur.

 

Oud roze met grijs

Oud roze kleur gemengd met grijstinten is een waar droom duo. Het maakt niet uit of je lichtgrijs kiest of een donkerder tint, zoals houtskoolgrijs, dat bijna zwart lijkt. Het resultaat zal altijd interessant en samenhangend zijn. Interessant is dat in deze combinatie vaak natuurlijk hout wordt gebruikt, zodat het interieur gezelliger oogt. Zacht roze, grijs en hout is een perfecte mix voor een slaapkamer.

 

Oud roze combineren met paars

Je zou kunnen denken dat de combinatie van oud roze en paars niet goed is. Maar het blijkt dat deze unieke mix steeds populairder wordt. Het is een moeilijke combinatie die een goede planning vereist om het er goed en niet goedkoop uit te laten zien. Het is beslist beter om oudroze te laten overheersen en wat paarse accenten toe te voegen dan andersom.

 

Green room photo created by wuttichai1983 - www.freepik.com