In 2021 is Brave Ground verkozen tot de kleur van het jaar. Niet zo gek, want deze kleur is een echte veelzijdige kalme kleur. In elk huis brengt Brave Ground rust, neutraliteit en een warme uitstraling. Deze kleur wordt dan ook veel gebruikt in woonkamers, waar door het gebruik van Brave Ground andere kleuren naar voren komen. Ook in werkkamers is Brave Ground een favoriet vanwege het subtiele contrast dat de kleur geeft. Wil jij Brave Ground gebruiken in je interieur, maar weet je niet hoe je Brave Ground muurverf kan combineren? Hieronder lees je een aantal tips over de kleuren waarmee je Brave Ground kan combineren.

 

Welke kleuren passen bij Brave Ground?

Brave Ground is, zoals je ook kan terugzien in de naam, een aardse kleur die warmte uitstraalt. Het is fijne basiskleur waarmee je eindeloos kan variëren in je interieur. Flexa heeft bij deze kleur zelf een aantal suggesties gedaan voor combinaties door middel van verschillende kleurenpaletten die allemaal een andere uitstraling meebrengen:

  • Het eerste palet heet ‘expressive’ en deze naam herken je ook in de kleuren: gewaagde rode tonen en het populaire lila maken onderdeel uit van dit palet.

 

  • Het tweede palet ‘trust’ zit vol met diepere natuurlijke kleuren. Deze vullen de basiskleur aan en zorgen voor een gevoel van rust binnenshuis.

 

  • Het ‘timeless’ palet geeft een retro gevoel af, door het gebruik van veel lichtgele kleuren die ook in de jaren ’70 en ’80 populair waren. Probeer bijvoorbeeld eens Sandy Beach.

  • Tot slot heeft Flexa ook het palet ‘Earth’ samengesteld, waar diepblauwe en groene kleuren overheersen. In combinatie met Brave Ground levert dit een natuurlijk gevoel op in de kamer waar je deze kleurencombinaties inzet.

 

Daarnaast zijn er nog meer verschillende kleurtonen die goed te combineren zijn met de Brave Ground muurverf. Voor een rustige en kalme uitstraling combineer je deze kleur met andere natuurlijke kleuren, zoals Tranquil Dawn – een diepblauwe kleur – of lichtgroen. Wil je meer lezen over hoe je Brave Ground goed kan combineren? Lees dan verder op de website van interieur & stylingadvies. Daar vind je onder andere handige tips over hoe je verschillende kleuren op een mooie manier kan combineren in één ruimte.

Ook de kleuren okergeel en zachtbruin vormen een goede combinatie in aanvulling op deze muurverf. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van andere natuurlijke materialen zoals wol of leer vormt de kamer een warm geheel dat rust ademt en natuurlijke kalmte brengt.

 

Deze kleuren kun je ook goed combineren met Brave Ground

Durf je stoere combinaties aan in huis? Dan is Brave Ground goed te combineren met het zwaardere werk: donkere kleuren zoals diepbruin en zwart. Dit effect kan je ook bereiken door het toevoegen van een accessoire van deze kleur in de kamer, zoals een bijzettafel of een dressoir. De diepe donkere kleur steekt prachtig af bij het verzachtende bruin.

Ook oudroze en hardroze kleuren passen goed bij Brave Ground. Door deze kleuren met elkaar te combineren, krijg je een zachte maar gedurfde kleurencombinatie, die meteen de aandacht trekt.

 

Hout is een materiaal dat qua kleur en structuur perfect aansluit bij de zachtbruine kleur van Brave Ground. Een houten vloer, houten meubels of houten panelen op de muur sluiten dan ook goed aan bij deze populaire verfkleur. Bekijk meer tips voor de combinatie van Brave Ground met mooie accessoires op deze website. Door middel van de hier genoemde tips en suggesties kan je zelf kijken welk soort accessoires passen bij deze aardse kleur en welke accessoires aansluiten bij jouw smaak en wensen.

 

Brave Ground combineren

Brave Ground is een veelzijdige kleur, die in elk interieur past en naar elke smaak kan worden aangepast. Door het bekijken van de verschillende kleuren die passen bij deze basiskleur zul je gaandeweg ontdekken welke van de verschillende stijlen en sferen bij jouw interieurwensen passen. Brave Ground is een zachte kleur waarmee je jarenlang kan variëren en je jouw interieur steeds weer anders kan laten aanvoelen.

 

Lees ook eens over:

 

Image by dit26978 on Freepik