flexa industrial grey verfIndustrial Grey muurverf is warm en neutraal. Het zet de deur wagenwijd open voor combinaties met alle mogelijke kleuren. Als je kiest om Industrial Grey te combineren, dan kun je de algehele look van je interieur veranderen. Door simpelweg accessoires in verschillende kleuren toe te voegen kun je verschillende accenten leggen. In dit artikel bespreken we enkele kleurcombinaties.

Je kunt deze verf aanschaffen in Extra Mat en Zijdemat.

 

 

Lichtgrijs en oker

Oker is heel erg de kleur van het moment, deze elegante tint geel wordt nu met alles gecombineerd. Gelukkig is het de perfecte kleur om met elke neutrale kleur te combineren. Hierdoor is het een perfect gedurfd accent voor Industrial Grey muurverf.

Bij lichtgrijs helpt een sterk mosterdgeel om diepte aan de toon toe te voegen. Pittige okergele accenten zorgen ervoor dat het grijs een uitnodigend leeg canvas waar warmte aan wordt toegevoegd.

Deze kleurencombinatie betekent niet dat het alleen past bij een moderne inrichting. De rijkdom van oker/mosterdgeel is eigenlijk ideaal voor een landelijke, eigentijdse of retro setting. Het toevoegen van rijke pigmenten helpt om zelfs het koelste grijs zo knus mogelijk te maken.

 

Geel en groen

Voeg een rijk geel accent toe aan een dieper, modderig groengrijs. Een beetje van deze kleur maakt al enorm verschil. Verbind de beschilderde gebieden met bijpassende meubels en moderne kunstwerken. In combinatie met fluwelen accessoires creëer je lagen met rijke toon en textuur. Zo geef je het de benodigde warmte om te voorkomen dat de grijze muren er te koud uitzien.

 

Industrial Grey muurverf en zuiver wit

Glamoureus en toch ontspannen, een grijs-op-wit-interieur kan een verrassend gedurfd stijlstatement zijn. Het eerste dat je echter in gedachten moet houden, is dat niet alle grijs- en wittinten bij elkaar passen. Het is vaak het beste om puur wit te gebruiken dat bij alles past, van greige tot zilver. Het kiezen van de juiste tint kan de algehele look afmaken.

Een groot voordeel van deze combinatie is dat hij past in alle huisstijlen en samengaat met de meeste meubelstijlen. Hout zal een koele inrichting schema warm maken, net als geweven ton-sur-ton stoffen, zoals visgraat. Voeg wat licht marmeren oppervlakken en glas toe om de look luxer te maken.

 

Scandinavisch

Voeg zachte kleuraccenten toe aan deze klassieke kleurencombinatie voor een eigentijdse Scandinavische draai. Met zwarte accenten voor textiel, verlichting en bijzetmeubels. De keuze van accessoires zal bepalend zijn voor het uiterlijk van deze strakke kleurencombinatie. Briljant wit en Industrial Grey muurverf kunnen ultra eigentijds zijn in één decor.

 

Industrial Grey combineren met lichtroze

Gedempt en zacht, deze chique combinatie geeft Industrial Grey muurverf een geheel nieuwe identiteit. Of je nu een fan bent van industrieel chic, modern country, Scandinavische stijl of klassieke elegantie. De combinatie van lichtroze en Industrial Grey muurverf kan worden aangepast aan je smaak.

Meubels en accessoires in gerecyclede of onbewerkte houtafwerkingen verwarmen dit subtiele kleurenduo en helpen het interieur te aarden. Zoek naar eenvoudige rustieke stukken in blokvormen en open planken met een moderne uitstraling.

Metalen

Metalen zoals messing en goud werken goed met lichtroze en Industrial Grey muurverf. De truc is om ze te behandelen als een finishing touch die voorkomt dat het interieur er plat uitziet. Probeer delicate verlichting, armaturen en accessoires met een beetje glans.

 

Grijs en marineblauw

Zoals bij elke donkere verfkleur is het belangrijk om het in evenwicht te brengen met grote vlakken die neutraal zijn. Dit om te voorkomen dat het te overheersend wordt in een kamer. Een diepblauw accent met Industrial Grey muurverf creëert een geruststellend gevoel, zonder dat het te veel wordt.

Het rijke marineblauw mengt prachtig met lichtgrijze en lichtere blauwtinten om een zachte, natuurlijke kleurencombinatie te creëren. Je kunt ook voor Denim Drift kiezen.

Contrasteer door Industrial Grey muurverf op de bovenste helft van een muur te combineren met diepblauw. Om je kamer te verankeren en diepte toe te voegen aan je inrichting. Een zware kleur in het onderste deel van de kamer, helpt om een gevoel van hoogte te creëren.

 

Plafond donker maken

Complementeer lichtgrijze muren met een opvallende marineblauwe muur. Wees nog gedurfder door het plafond donker te maken, zodat het doet denken aan de nachtelijke hemel. Vaak kunnen lichtgrijze kamers kil en koud lijken, vooral in een slaapkameromgeving en bij kunstlicht. Houd de resultaten warm en uitnodigend met een diepe kleur van je plafond om een omhullend gevoel te creëren.

 

Conclusie

Industrial Grey combineren kan gemakkelijk samengaan met de andere kleuren. Het zorgt voor een neutrale en warme ondertoon in je huis. Je kunt gemakkelijk je eigen stijl vormgeven door Industrial Grey muurverf als basiskleur toe te passen.

 

Lees ook eens over:

 

Image by vanitjan on Freepik