In 2022 zie je overal weer nieuwe woontrends terugkomen. We spelen veel in, op kleurgebruik en kleurencombinaties. Maar welke kleuren zijn nu goed met elkaar te combineren? En hoe kun je Farmers Milk het beste combineren in je interieur? Dit lees je allemaal hieronder.

 

Welke kleuren passen bij de kleur “Farmers Milk?”

Er zijn veel kleurencombinaties voor je interieur mogelijk. Om het niet te druk te maken, moeten kleuren goed met elkaar overeenstemmen. Een kleur die we vaak terug zien komen, is warmwit of “Farmers Milk”. De naam zegt het al. Deze kleur heeft de tint van koeienmelk. Dit is een zachte witte kleur, welke warmte in huis creëert. Er zijn enkele passende kleurencombinaties mogelijk. De kleurencirkel bepaalt welke kleurencombinaties dit zijn. Denk aan:

 • ton-sur-ton kleurencombinaties
 • harmonieuze kleurencombinaties
 • contrasterende kleurencombinaties

 

Kleuren die goed met Farmers Milk te combineren zijn:

 • saliegroen
 • goud
 • beige
 • taupe
 • bruin
 • oranje
 • geel
 • zwart
 • grijs.

 

Natuurlijke kleurtinten toepassen

Farmers Milk is een zachte kleur, die met heel veel kleuren gecombineerd kan worden. Wit is altijd een rustgevende kleur. De kleur geeft een ruimtelijk effect aan je woonkamer, slaapkamer of keuken. Bovendien kun je, naast wit, wat fellere kleuren gebruiken. Met wit worden vooral contrasterende kleuren gebruikt. Wit vormt een contrast met zwart en grijs. Maar ook andere kleuren kunnen goed matchen. Taupe, salie of lichtgroen zie je vaak, in combinatie met een witte wand, terugkomen. Omdat sommige wanden een neutrale kleur hebben, blijft de ruimte zijn rust behouden. Kleur bijvoorbeeld een of twee wanden met warmwit. Geef de andere wanden een beigetint of een groene kleur. We zien steeds vaker de natuur naar voren komen. Groen is dus helemaal hip. Deze kleuren worden vaak met gouden decoratieobjecten gecombineerd. Denk aan plantmotieven van messing, gouden fotolijstjes, bloemmotieven en takken. Ook zien we veel goudkleurige bloempotten en vazen terugkomen.

 

Farmers Milk combineren met natuurkleuren: Warmwit, saliegroen en beige

Farmers Milk kan dus goed met beige en salie gecombineerd worden. Salie is een effen groene kleur. Deze kleur past goed bij een landelijke en natuurlijke woonstijl. De kleuren vormen een mooi contrast. Zo heb je een wat fellere kleur, naast een neutrale kleur. Je hebt dan nog veel ruimte, om met andere passende kleuren te experimenteren. Voeg bijvoorbeeld houten meubels, zitmeubels met warme kleurtinten en zwarte tonen toe. Ga bijvoorbeeld ook voor een muur in meerdere warmte tinten. Maak het af met natuurlijke objecten, zoals planten, boomstammen en droogbloemen. Dit geeft rust aan je woning. Groene bladeren passen perfect bij een groene muur. Gebroken wit, taupe, beige en groen zien we ook in de natuur terugkomen. Denk aan groene planten, hout, boomstammen, zand, aarde en herfstbladeren.

 

Contrast aanbrengen: (Warm)wit, zwart en grijs

Naast een warme witte wand, kun je zwarte of grijze wanden creëren. Dit zijn contrasterende en neutrale kleurencombinaties. Kies bijvoorbeeld voor zwarte deuren in een witte wand en witte deuren in een zwarte of donkergrijze wand. Doe dit als je veel contrast in huis wilt. Je kunt bijvoorbeeld voor diepzwart en koelwit gaan. Het is echter ook mogelijk om voor grijszwart, lichtzwart en gebroken wit te kiezen. Bij een witte muur zie je vaak fotolijsten met sterke zwarte randen, zwarte massieve stellingkasten en andere zwarte lijnwerken. Wit, zwart en grijs passen perfect in een modern en industrieel interieur. Het is ook mogelijk, om voor een wand in patronen te kiezen. Denk aan beton-cire, een marmerlook of een andere ruwe look, zoals steen of zand. Een open haard maakt dit helemaal af en voegt een extra dimensie hieraan toe. “Ruw” is helemaal in de mode. We zien steeds vaker ruwe kleuren, die met rustige kleuren gecombineerd worden. Ook natuursteen en (robuust) eikenhout is weer helemaal in de mode.

 

Deze kleuren kun je ook goed combineren met Farmers Milk

Ton-sur-ton

Farmers Milk kan bovendien ton-sur-ton worden aangebracht. Kies voor gebroken wit, lichtbeige, houtkleuren, taupe, donkerbeige en bruin. Zo bouw je de tinten op. Deze tinten passen perfect naast elkaar. Ton-sur-ton zorgt voor licht contrast en dynamiek in huis. Het geeft bovendien een rustgevend effect, doordat de kleuren goed op elkaar zijn afgestemd. Ga voor een warmwitte wand en schilder daar een beige wand naast. Kies bijvoorbeeld voor een bankstel in aardetinten en voeg houten tafels en stoelen toe. Ook bamboe en riet passen goed bij deze kleuren. Kies bijvoorbeeld voor donkerbruine houten kasten en lichtbeige laminaat.

 

Lees ook eens over:

 

Image by vanitjan on Freepik