kleur groen zorgt voor een ontspannen omgeving. Het werkt rustgevend en stressverminderend. Het brengt een vleugje natuur in huis. Groen gebruiken in je interieur is dus zeker een goed idee. Of het nou gaat over de woonkamer, de keuken of een slaapkamer, groen past in iedere kamer. Voor het mooiste effect combineer je hem met een andere kleur.
Er bestaan veel verschillende tinten groen. Factory green springt er wel echt bovenuit. Het is een warme, donkere kleur die zorgt voor een moderne uitstraling. Je kunt deze kleur perfect combineren met heel veel verschillende andere kleuren.

 

Welke kleuren passen bij factory green?

Factory green past heel mooi bij lichte natuurlijke kleuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan diverse zandtinten. Als je dit vervolgens combineert met een houten vloer of houten meubels en diverse planten, maak je van jouw woning echt een natuurparadijs. Er zijn veel verschillende zandtinten, namelijk alle wit, grijs en beige tinten. Welke keuze je hierbij moet maken hangt af van jouw smaak en inrichting.

De combinatie van deze kleur groen met een zandkleur, geeft jouw interieur een zonnig vakantiegevoel. Wie wil dat nou niet het hele jaar van genieten?
Factory green is niet alleen geschikt voor op de muur. Een meubelstuk of zelfs keukenkastjes in deze kleur, zijn hip, modern en strak. Ook een trap in deze kleur kan mooi staan. Helemaal met lichtere kleuren op de muren.

 

Deze kleuren kun je ook goed combineren met factory green

Als je niet wilt gaan voor een standaard interieur, dan is factory green ook de juiste keuze. Door deze kleur te combineren met bijvoorbeeld de kleuren blossom powder of pale sky, krijg je een combinatie zoals interieurarchitecten ze zouden maken. Je woning zou dan zo in de boekjes passen!

 

Industriële look

Hou jij van een industriële uitstraling, dan kun je deze kleur ook perfect gebruiken. De combinatie van het donkere groen met staal of aluminium is heel mooi en modern. Ook met beton kan hij mooi gecombineerd worden. Dit is een leuk idee voor een kantoorruimte of voor een stoere jongenskamer.

 

Factory green combineren met felle kleuren

Ben je meer van de felle kleuren dan is er ook veel mogelijk. Combineer factory green eens met het blauw van de lucht of de zee. Zo krijg je een bijzondere maar frisse uitstraling. Kleed je ruimte vervolgens aan met planten en natuurlijke materialen en je hebt een ruimte waarin het zeker fijn vertoeven is. Ook de combinatie met felrood is mogelijk. Dit geeft een artistieke uitstraling, helemaal met wat kunstwerken aan de muur.

 

Tot slot

Factory green is een kleur die te combineren valt met veel verschillende tinten. Juist door deze veelzijdigheid past hij in ieder interieur. Zelfs als jij een witte woning apprecieert, kan deze kleur gebruikt worden voor een accentmuur. Het geeft je interieur net het extraatje dat het verschil maakt. Durf te werken met kleuren. Kleuren verrijken je leven. Ze doen meer voor jouw humeur dan je wil toegeven. Groen is daarbij een absolute topper!

 

 

Lees ook eens over:

 

Image by vanitjan on Freepik