wild dove muurverf grijze kleur

Wild Dove kun je combineren met veel verschillende verfkleuren. Wild Dove is een middentoon grijs met een mauve ondertoon. Het past goed bij fris wit en kan zowel binnen als buiten als hoofdkleur worden gebruikt. Hoewel het een warme kleur is, heeft het een licht neutrale basis die de warmte enigszins tempert. Het komt niet zo romig en warm over als Cloud White, maar is ook niet zo schitterend als Chantilly Lace. Wild Dove gedraagt zich als een lichte kleur als het niet wordt gecombineerd met helderwit en in de juiste lichtomstandigheden.

 

Combineren met klassiek grijs

Het  past heel goed bij warmere greige verfkleuren. Wild Dove past goed bij bijpassende kleuren zoals Revere Pewter, BM Swiss Coffee en klassieke grijze kleuren. Neem bijvoorbeeld Industrial Grey en Repose Grey. Wild Dove is een zachte kleur, die goed past bij alle lichte kleuren. Maar het past ook verrassend goed bij uitdagende tinten van rood en blauw.

 

Wild Dove muurverf en metalen kleuren vormen een tijdloze combinatie

Het is opvallend dat de nieuwste interieurtrends neutrale kleuren zoals wit, zwart, grijs en bruin combineren met klassieke metaalkleurencombinaties. Wit en roestvrij staal, messing, koper en goud zijn allemaal trending in interieurs en de uitstraling is warm en uitnodigend. Je kunt Wild Dove combineren met alle metalen kleuren, van koperachtig tot zilver.

 

Porseleinen tinten

Variërend van zachte subtiele tinten tot felroze en oud roze, kunnen vrolijke kleuren een kamer transformeren in combinatie met Wild Dove. Door een gevoel van zachtheid of energie te creëren, afhankelijk van de diepte van de kleur. Kies voor briljante roze tinten of donkere humeurige tinten om jouw perfecte kleur te vinden.

 

Mahonie

Verschillend tinten rood combineren perfect met Wild Dove. Zo kun je warmte, energie en een gevoel van emotie toevoegen aan elke ruimte. Ze zijn mooi in formele woonruimtes en gangen of de entree voor een warm en gastvrij gevoel. Er zijn zoveel ondertonen in rood, zoals glanzend bruinachtig rood of het contrasterende blauwachtig rood. Je kunt ook kiezen uit een verscheidenheid aan lichtere tinten paddestoelroze, pastelroze en perzikroze. Ze gaan goed samen met Wild Dove.

 

Vivid white

Vivid White is een puur, schoon wit dat perfect is voor het creëren van een strakke, eigentijdse look. Het is de ultieme keuze voor moderne binnenmuren en sierlijsten en is ook ideaal voor buitenelementen zoals lijstwerk en raamkozijnen. De frisse frisheid van Vivid White of cotton flower fleurt elke ruimte op en geeft het een luxe, moderne uitstraling. Het combineert goed met het grijs van Wild Dove.

 

Aarde en pastel tinten

Of je combineert met prachtige rustieke tinten rood, geel en gebrand omber of gebruik maakt van felle pastelkleuren, Wild Dove geeft je veelzijdigheid. De warme romige gele ondertoon die goed geaard is heeft een neutrale basis om andere kleuren te kalmeren. Het werkt eerder als een passieve warmte, dan als een echte ‘kleur’.

 

Tinten groen

De kleur groen wordt sterk geassocieerd met de schoonheid van de natuur. Het is een steeds populairdere verfkleur in al zijn tinten. Tinten groen, zoals Factory Green, kunnen een ruimte veranderen in een sereen toevluchtsoord, een levendige speelkamer of een dramatische slaapkamer. Het hangt allemaal af van de schaduw en de omgeving. Groen is ook veelzijdiger dan je misschien denkt, dus het staat mooi in combinatie met Wild Dove.

 

Conclusie

De veelzijdigheid en vaak kameleonachtige kwaliteiten van Wild Dove maken het een uitstekende keuze voor bijna elke woonstijl. Van eigentijds tot traditioneel. Van gastvrije warme grijstinten tot koelere tinten, verken de diepten van deze kleur om de perfecte combinatie te vinden.

 

Lees ook eens over: