Als je je badkamer wilt verbouwen dan is de kans groot dat je de ruimte wat luxer wilt maken. Dit kun je doen door een paar goede beslissingen te maken, al heb je uiteraard ook inspiratie voor het ontwerp nodig. Hiervoor kun je door magazines bladeren, televisieprogramma’s kijken en op het internet scrollen. Vooral Instagram en Pinterest zijn handige bronnen voor badkamerinspiratie! Om nog even terug te komen op die beslissingen die je moet maken. In een luxe badkamer horen de volgende producten zeker thuis, zo weet je dus direct welke keuzes je moet maken!

 

Vloerverwarming

Vooral in de winter is het soms koud in je badkamer. Dit voorkom je door tijdens de verbouwing vloerverwarming te laten plaatsen! Met elektrische vloerverwarming bespaar je bovendien energie, terwijl het ook eens fijn aanvoelt aan je voeten in de koudere maanden. Dat je op deze manier elektriciteit bespaart, komt doordat je de vloerverwarming maar op 19 of 20 graden Celsius hoeft te zetten. Voor dezelfde warmte zul je je badkamerradiator die je in een sanitairwinkel hebt gekocht juist naar 21 of 22 graden Celsius moeten verwarmen.

 

Regendouche

In een badkamer hoort uiteraard een douche. Je kunt vandaag de dag uit meerdere soorten douches kiezen. Als je je badkamer luxe wilt laten aanvoelen, moet je altijd kiezen voor een regendouche. Dit heeft ten opzichte van een standaard douchekop een bredere straal. Zo valt het water over je volledige lichaam. Ook is het mogelijk om de richting en hoogte van de regendouche aan te passen.

 

Douchetoilet

In Nederland zijn we nog niet echt bekend met de douchetoiletten, maar in andere landen zijn deze apparaten een ware rage. In principe is dit een normaal toilet, alleen komt een douchetoilet nog met een uitschuifbare waterstraal voor het schoonspoelen van je achterwerk. Dit is bijvoorbeeld het geval als je de Geberit Aquaclean aanschaft voor je badkamer. Een douchetoilet maakt je ruimte niet alleen luxer, het biedt ook nog eens veel comfort!

 

Whirlpool

Waar een badkamer beslist een douche moet hebben, is een ligbad in principe niet cruciaal. Desondanks hoort het natuurlijk wel thuis in een luxe badkamer. Als je een bad in je badkamer wilt, kun je het beste kiezen voor een whirlpool. Zo kun je chillen in het bad en tegelijkertijd een massage krijgen door het water. Eventueel is het trouwens mogelijk om de whirlpool op maat te laten maken zodat het precies past in je badkamer.

 

 

Lees ook eens over:

 

Image by vanitjan on Freepik