Iedereen heeft behoefte aan een warm en gezellig huis. Op het moment dat je iets beter op je uitgaven moet letten, kan het lastig zijn om de decoraties aan te schaffen die je graag zou willen. Toch kun je – ook met een kleiner budget – je huis erg gezellig maken. In dit artikel delen we drie tips die je kunt toepassen om ervoor te zorgen dat je huis nóg gezelliger wordt. Ook als je geen vette spaarpot hebt.

Zorg voor een gezellige tuin

Als je een tuin of een balkon hebt, kun je deze opleuken. Dit geeft je de mogelijkheid om ook – voor of achter het huis – te ontspannen. Daarnaast kijk je hier vanuit je huis ook op uit. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Scoor een paar mooie bloemen en planten. Je kunt tuingereedschap kopen, zodat je deze zelf kunt planten. Als je het leuk vindt, kun je er ook voor kiezen om je tuin avond-proof te maken. Dat is gemakkelijk te doen. Zo kun je bijvoorbeeld een goedkope vuurkorf neerzetten en dekentjes voor buiten neer te leggen. Wist je ook dat je al buitenverlichting vanaf € 1,70 kunt aanschaffen? Voor een klein bedrag kun je dus meer dan genoeg zomeravonden heerlijk doorbrengen in je eigen tuin.

Speel met de indeling

Soms heb je geen nieuwe spullen nodig voor een frisse look: het verschuiven van je meubels kan al veel doen. Je wilt natuurlijk wel in een mooie woonkamer kunnen streamen en je hier écht thuis voelen. Het kan best wel eens zo zijn dat je alles al jaren op dezelfde plek hebt staan. Dat hoeft niet te betekenen dat je op deze manier optimaal gebruik maakt van de ruimte. Een andere indeling zou ervoor kunnen zorgen dat je (huis)kamer weer een frisse look krijgt of ruimer oogt. Dat is ideaal en in sommige gevallen dus al voldoende. Soms heb je aan creativiteit al genoeg en hoef je echt geen nieuwe inrichting aan te schaffen voor een positieve verandering in huis.

Denk in oplossingen

Het hoeft vaak niet zo ingewikkeld te zijn. Er zijn in veel gevallen wel alternatieve acties die je kunt ondernemen. Zo kan het best zo zijn dat je op zolder nog wat spullen hebt liggen waar je nog wel iets mee kunt. Is het niet helemaal je stijl of past het niet binnen je huidige kleurenpalet? Voorzie het item van een likje verf en gebruik het alsnog. Je kunt ook kijken of je bepaalde spullen kunt ruilen met vrienden, familie of kennissen. Wat niet in jouw huis past, kan wel in iemand anders zijn huis passen en vice versa. Als je merkt dat je huis nog steeds een doffe look heeft, kun je ook de muren verven. Je kunt kiezen voor een andere (trendy) kleur of je witte muren weer eens opnieuw wit verven. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn, maar het heeft wel een goede invloed op het uiterlijk van je huis.

We hopen dat je met deze tips weer voldoende inspiratie hebt om je huis een mooie make-over te geven.

 

 

Lees ook eens over: