Wil jij graag optimaal kunnen ontspannen in je eigen huis? Dan is een sauna natuurlijk de perfecte manier om dit te kunnen doen. Waar veel mensen vaak het idee hebben dat een sauna niet alleen ontzettend aan de prijs is, maar ook qua installatie vrij complex is, is dit in de praktijk absoluut niet het geval. Afhankelijk van het type sauna dat je kiest en ook de plek waar je deze graag zou willen hebben staan, kan het vaak al binnen enkele uren voor je gerealiseerd worden. Maar voor het zover is, is het goed niet alleen eerst te kijken naar de voordelen, maar ook de verschillende modellen waaruit je kunt kiezen.

 

Heerlijk ontspannen

Eén van de grootste voordelen van een sauna kopen voor in huis, is dat je er op ieder gewenst moment gebruik van kunt maken om heerlijk te kunnen ontspannen. Door de hoge temperaturen en lage luchtvochtigheid, kan de temperatuur in de sauna oplopen tot wel 90 graden. Nu zul je denken dat je hierdoor verbrand, maar dat is absoluut niet het geval. Deze warmte zorgt er juiste voor dat je spieren en ook de rest van je lichaam heerlijk ontspant, waardoor eventuele blessures en overbelasting veel sneller weten te herstellen. Ook zorgt het ervoor dat je door het overmatige zweten bepaalde afvalstoffen sneller afvoert, waardoor je lichaam minder moeite hoeft te doen om deze zelf te verwerken.

 

Je verliest gewicht

Het verbranden van vet kan natuurlijk op een aantal manieren. Sporten is er hier één van. Maar wist je dat je ook door regelmatig gebruik te maken van de sauna, de nodige calorieën kunt verbranden? Sterker nog, een half uur in de sauna kan tot wel 500 calorieën verbranden. Wel is het belangrijk dat je niet te lang in de sauna blijft zitten en ook voldoende drinkt, zodat je niet uitdroogt. Uiteraard is het niet de bedoeling dat je alleen door regelmatig gebruik te maken van de sauna denkt de nodige kilo’s te kunnen verliezen. Een goede aanvulling op een gezond en gevarieerd voedingsschema en voldoende beweging is het wel.

 

Infraroodsauna

Een infraroodsauna is een type sauna waarbij infraroodstralers infrarood licht uitstralen dat door de huid wordt geabsorbeerd, waardoor het lichaam opwarmt. De warmte van het infrarode licht dringt dieper door in het lichaam dan bij traditionele sauna’s, die verwarmde lucht gebruiken om het lichaam te verwarmen. Vooral thuis is het handig te kiezen voor een infraroodsauna. Wil je nu met eigen ogen zien welke verschillende sauna’s er allemaal zijn? Bezoek dan een sauna showroom in de buurt, zodat je niet alleen de verschillende modellen met elkaar kunt vergelijken, maar ook direct deskundig advies aan één van de medewerkers kunt vragen. Zo kun je direct alle vragen stellen en samen met de medewerker bekijken welke modellen nu eigenlijk het meest geschikt zijn voor in je huis en welke voldoen aan je eisen uiteraard. Gezien de investering, is het wel prettig zeker te weten dat je kiest voor een model die ook voldoet aan alle wensen en eisen.

 

 

Lees ook eens over: