Zodra de temperaturen oplopen en het in de avond langer licht blijft, zal jij lange dagen in de tuin doorbrengen. Dit is nog fijner als je lekkere lounge plekken hebt, er kleurrijke bloemen in de aarde staan en je een zwembad hebt om te kunnen afkoelen. Genoeg reden dus om jouw tuin om te toveren in een echte zomer hotspot!

Tuin tips om optimaal te genieten van de zomer

Bij een echte zomer hotspot komt heel veel kijken. Als je in het voorjaar begint om jouw tuin klaar te maken, kan je er in de zomer optimaal van genieten. Met onderstaande tips tover je jouw tuin in een handomdraai om in een heerlijke plek voor de zomer.

Een zwembad is helemaal niet zo prijzig

Om de hete zomerdagen goed door te komen, kan je een zwembad voor in de tuin aanschaffen. Hierin kan je lekker afkoelen met een zomers drankje en daarnaast zullen kinderen urenlang speelplezier beleven. Tegenwoordig zijn er veel opties en kan je een goed en groot zwembad voor een mooi prijsje op de kop tikken. Heb je besloten om een zwembad voor in de tuin te kopen, dan is er nog de keuze tussen een inbouw zwembad of een opzetzwembad.

Creëer mooie zit of lounge areas

Door middel van verschillende lounge plekken, geef je jouw tuin een hele nieuwe look. Kies bijvoorbeeld voor een mooie eettafel met stoelen, waar je lang kan tafelen met vrienden en familie. Om overdag te relaxen kan je kiezen voor een loungebank of ligstoel. Kleed dit aan met gezellige kussens, een parasol en hang sfeervolle lampjes op in de tuin. Heb je een grote tuin en ruimte over? Creëer dan twee verschillende plekken, een in de zon en een in de schaduw. Hier kan je lekker afkoelen tijdens hete zomerdagen.

Werk je tuin goed bij in het voorjaar

Zorg ervoor dat je tuin er in de zomer mooi bij ligt, door het in het voorjaar goed bij te werken. Verwijder onkruid, haal alle losliggende bladeren weg en maak lege bloempotten schoon. Vervolgens kun je nieuwe bloemen en planten gaan zaaien. Om in de zomer een tuin te hebben vol met kleurrijke bloemen, begin je hier in het voorjaar mee. De beste maanden voor het zaaien van bloemen zijn maart, april en mei. Dit is afhankelijk voor het soort bloem of plant dat je wilt gaan zaaien.

Maak een bijenhotel

Doe wat terug voor de natuur en plaats een insecten- of bijenhotel in de achtertuin. Zet het bijenhotel op een zonnige plek in de tuin en omring het door bloeiende planten om de grootste kans op bijen te hebben. Aangezien er tegenwoordig weinig nectarplanten te vinden zijn, is het lastiger voor bijen om zichzelf voort te kunnen planten. Door middel van een bijenhotel voorzie je de bijen van een plek waar ze eitjes kunnen leggen. Liever een plek maken waar meerdere insecten terecht kunnen? Dan kan je kiezen voor een insectenhotel, waar onder andere hommels en wespen op af komen.

Kortom, door het plaatsen van een zwembad in de tuin, het creëren van lounge areas, het bijwerken en zaaien van bloemetjes en graszaad die je kunt verkrijgen via https://moowy.be en het plaatsen van een bijenhotel heb je binnen no-time jouw tuin omgetoverd in een echte zomer hotspot. Laat de warme en lange zomerdagen maar komen!

 

 

 

Lees ook eens over: