Overweeg je een chalet te kopen? Dan ben je misschien al voorzichtig aan het kijken naar dit soort vakantiewoningen. Op het internet worden chalets in groten getale aangeboden, waardoor wij ons voor kunnen stellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom bieden wij je de helpende hand. In deze tekst zetten we namelijk 4 zaken op een rijtje om op te letten bij het kopen van een chalet.

1. Ligging

De ligging is één van de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een chalet. Je wilt immers alleen investeren in een vakantiewoning die aansluit op je wensen en behoeften. Houd je van rust en ben je gesteld op je privacy? Dan is het niet prettig om een chalet te kopen op een druk vakantiepark of naast een drukke weg. Kijk ook wat er in de buurt te doen is. Als jij je graag onder de mensen begeeft, is het niet verstandig om een chalet te kopen op een afgelegen plek.

2. Staat

Wie een chalet koopt zonder naar de staat ervan te kijken, krijgt hier mogelijk al snel spijt van. Je kunt namelijk met tal van extra kosten te maken krijgen als er na aankoop allerlei gebreken aan het licht komen. Doe daarom altijd onderzoek naar de staat van een chalet. Inspecteer alle hoeken van de vakantiewoning goed en kijk of je niets geks ziet.

Bekijk niet alleen de binnenkant, maar richt je ook tot de buitenkant. Is de gevel van de chalet van hout? Controleer dan de staat van de gevelbekleding. Doordat hout blootgesteld wordt aan weer en wind kan dit na verloop van tijd gaan rotten. Als jij je oog hebt laten vallen op een chalet met kunststof gevelbekleding, hoef je hier niet bang voor te zijn. Kunststof rot niet en is onderhoudsvriendelijk.

3. Prijs

Veel mensen kijken als eerste naar de prijs als zij een chalet willen kopen. Hier valt wat voor te zeggen, want je wilt immers niet onnodig veel betalen voor zo’n vakantiewoning. Beperk je niet alleen tot de kosten voor de chalet zelf. Je kunt namelijk ook nog te maken krijgen met bijkomende kosten. Zo betaal je bijvoorbeeld kosten voor parkbeheer en onderhoud wanneer de chalet op een vakantiepark staat. Daarnaast moet je de chalet ook verzekeren.

4. Verhuurmogelijkheden

Koop je een chalet puur voor de vakanties en (lange) weekenden? Dan staat hij voor het grootste deel van het jaar leeg. Zonde, want in dat geval kost de vakantiewoning je alleen geld. Kijk daarom in hoeverre het mogelijk is om de chalet te verhuren. Je verdient in dat geval geld in de periodes wanneer je zelf niet in de chalet verblijft. Staat de chalet op een vakantiepark? Vraag dan altijd eerst wat de mogelijkheden zijn voordat je de vakantiewoning gaat verhuren.

 

Lees ook eens over: