Het kan iedereen overkomen, een bedrijfsongeval. Het kan gebeuren tijdens het werk of zelfs tijdens de lunchpauze. Soms heb je gewoon pech en val je van de trap, struikel je over een losliggende kabel, of komt er iets zwaars op je voet terecht. Het kan allemaal gebeuren en dan ben je ineens slachtoffer van letselschade.

Als je letsel hebt opgelopen door een bedrijfsongeval, dan heb je mogelijk recht op een schadevergoeding. Maar het claimen van letselschade kan ingewikkeld zijn. Daarom is het verstandig om een letselschadeadvocaat in te schakelen. In dit artikel vertellen we je graag meer over hoe een letselschadeadvocaat jou kan helpen.

 

Wat doet een letselschadeadvocaat?

Een letselschadeadvocaat is gespecialiseerd in het verhalen van schadevergoedingen voor mensen die letselschade hebben opgelopen door een bedrijfsongeval of verkeersongeval. De advocaat kan je helpen bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij, het berekenen van de schadevergoeding, het onderhandelen met de verzekeraar en het voeren van een juridische procedure als dat nodig is.

 

Aansprakelijkheid vaststellen

Een belangrijke taak van een letselschadeadvocaat is het vaststellen van de aansprakelijkheid. Wie is er verantwoordelijk voor het ongeval? Was het de werkgever die nalatig is geweest in het onderhoud van het gebouw? Was het een collega die onvoorzichtig was? Of was het een externe partij die betrokken was bij het bedrijfsongeval? De letselschadeadvocaat onderzoekt de zaak en bepaalt wie er aansprakelijk gesteld kan worden.

 

Schadevergoeding berekenen

Als de aansprakelijkheid is vastgesteld, dan kan de letselschadeadvocaat aan de slag met het berekenen van de schadevergoeding. Hierbij wordt gekeken naar de kosten die je hebt gemaakt als gevolg van het bedrijfsongeval, zoals medische kosten, reiskosten, en kosten voor hulp in de huishouding. Maar ook naar het verlies aan inkomen en eventuele immateriële schade, zoals pijn en verdriet.

 

Onderhandelen en procederen

Als de schadevergoeding is berekend, dan gaat de letselschadeadvocaat in gesprek met de verzekeraar van de tegenpartij om tot een passende vergoeding te komen. In veel gevallen lukt dat door te onderhandelen. Maar als de verzekeraar niet bereid is om een redelijke vergoeding te bieden, dan kan de letselschadeadvocaat besluiten om een juridische procedure te starten.

 

Conclusie

Een bedrijfsongeval kan grote gevolgen hebben voor jouw leven. Je kunt letsel oplopen en te maken krijgen met hoge kosten en zelfs verlies van inkomen. Gelukkig kun je een beroep doen op een letselschadeadvocaat om jou te helpen bij het claimen van een schadevergoeding. Deze gespecialiseerde advocaat kan je bijstaan bij het vaststellen van de aansprakelijkheid, het berekenen van de schadevergoeding en het onderhandelen of procederen om tot een passende vergoeding te komen. Zo kun jij je richten op je herstel en hoef je je geen zorgen te maken over het regelen van de schadevergoeding.

 

 

Lees ook eens over: