Een gezellig interieur vinden we allemaal belangrijk! Hoe je woont zegt iets over wie je bent, maar zorgt er ook voor dat je je in je dagelijks leven fijn en op je gemak voelt. Een persoonlijke touch in zo’n mooi interieur spreekt dan ook een hoop mensen aan.

We hebben in de afgelopen periode in veel bladen en winkels de droogbloemen voorbij zien komen. Waar we die vroeger een beetje tuttig vonden, zijn ze nu weer helemaal terug. En niet voor niets! Droogbloemen zijn mooi en gaan lang mee. Zo heb je bloemen in huis, zonder dat je er veel werk aan hebt!

 

Een droogbloemen ring maken

een ring met droogbloemen zelf makenJe vind droogbloemen echt in alle soorten en maten: van mooie kleine bloemetjes, tot grote bladeren. In natuurlijke, rustige kleuren, of in een vrolijk pallet. Hierdoor zijn droogbloemen een veelzijdig medium om mee te werken.

Naast de verschillende bloemen die je kunt kopen, zijn er ook verschillende manieren om droogbloemen in je interieur terug te laten komen. Je zet ze natuurlijk makkelijk in een mooi vaasje voor een leuke touch, maar je kunt droogbloemen ook op verschillende manieren verwerken tot heuse kunstwerkjes! Vandaag leggen we uit hoe je van droogbloemen een mooie ring kunt maken, die je aan je muur of voor je raam kunt hangen.

 

Een ring met droogbloemen maken: wat heb je nodig?

Een ring van 30 of 50 centimeter. Je zult veel zwarte ringen vinden, maar een andere kleur of een metallic ring werkt natuurlijk ook. Als je geen ring kunt vinden, kun je er zelf een maken van staaldraad.

  • Droogbloemen naar keuze
  • Binddraad
  • Veter touw
  • Eventueel wat breigaren in een kleur die je mooi vindt
  • Een schaar
  • Een vlak, leeg oppervlak op op te werken
  • Een mooi voorbeeld

 

Een metalen ring met droogbloemen maken: hoe ga je te werk?

– Leg eerst de spullen die je nodig hebt klaar, en zorg dat je voldoende ruimte hebt om te werken.

– Je begint met de lege ring. Als je er geen hebt kunnen vinden, kun je er ook zelf een maken. Dit doe je door een cirkel te vormen van voldoende dik staaldraad. Het kan best even knutselen zijn voor je de ring mooi rond hebt. Wij vinden kopen dus makkelijker. Dit doe je in een hobbywinkel of online. Als je zoekt naar ‘ring 30 cm’, ‘ring 50 cm’ of ‘dromenvanger ring’ vind je zeker wat je zoekt!

– Nu moet je nadenken over jouw droogbloemen ring – hoe wil je dat deze eruit gaat zien? Waar in huis geef je hem een plekje? Hoe breed en hoog moet de ring zijn? En wil je er heel veel bloemen aan, of houd je hem liever wat minimalistischer?

– Maak een plan. Je ziet bijvoorbeeld veel droogbloemen ringen waar eerst wol of touw horizontaal om de ring gewikkeld wordt. Zo ontstaat er een soort strook, waar je de bloemen mooi in kunt steken. Begin met het touw, en let erop dat je het zo wikkelt dat je de bloemen er later in kunt steken. Te strak en je krijgt de bloemen er niet mooi tussen, te los en de bloemen vallen alle kanten op, omdat ze niet voldoende verstevigd zijn. Wanneer je de ring op een andere manier op wilt bouwen, is het slim om planmatig te werk te gaan.

basis van je droogbloemen ring leggen en beginnen met schikken– Wanneer je de basis van je droogbloemen ring gelegd hebt, is het tijd om de bloemen erin te gaan schikken. Begin met de grotere bloemen die je wilt gebruiken, en zorg dat deze mooi met elkaar in balans zijn. Niet allemaal op één plek dus, maar mooi verdeeld. Door van groot naar klein te werken, blijf je overzicht houden in de ‘structuur’ van je compositie.

– Als je tevreden bent over het resultaat, kun je aan de bovenkant van de ring een haakje of lusje maken. Je kunt deze kopen, maar ook heel eenvoudig zelf maken, door een stukje touw om de ring te wikkelen, en dit netjes af te binden, zodat je een lusje krijgt waar je ring aan kan hangen.

– De ring met droogbloemen is nu af! Je hoeft alleen nog maar een mooi plekje in huis te zoeken om de ring op te hangen, en jouw persoonlijke ‘natuurlijke touch’ is klaar om door iedereen bewonderd te worden!

Bekijk ook eens deze video.

 

Veel gestelde vragen

Is het maken van een droogbloemen ring moeilijk?

Nee hoor, op zich is het maken van een droogbloemen ring niet moeilijk. Het is een leuk klusje dat je zeker in een middag af moet kunnen krijgen. Het is ook een leuke activiteit om met kinderen te ondernemen, hoewel je er wel even bij moet blijven als ze met de tere droogbloemen werken. Als je te hard knijpt vallen ze uit elkaar!

 

Welke kleuren zijn mooi?

Dat mag je helemaal zelf weten! Voor een rustige uitstraling kies je natuurlijke kleuren, en een accentkleur. Bruintinten, wat groen en een paar bloemen in een kleur die bij je interieur past zorgen voor een elegante look. Houd je meer van zomers en kleurrijk? Bloemen in hun eigen kleur zijn niet snel te fel, maar zullen eerder vrolijk ogen. Probeer je droogbloemen ook eens te combineren met oud roze.

 

Kan ik elke soort droogbloem gebruiken?

In principe kun je elke soort droogbloemen voor dit project gebruiken. Let er wel op dat hoe kleiner en fijner de bloemetjes zijn, hoe makkelijker je ze zult beschadigen. Wat robuustere materialen zijn dus goed om mee te beginnen!

 

4k photo created by rawpixel.com - www.freepik.com 
Delicate photo created by freepik - www.freepik.com