Een regendouche is niet alleen een luxe toevoeging aan je badkamer, maar het biedt ook vele gezondheids- en welzijnsvoordelen. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, goede slaapkwaliteit of extra hygiëne, een regendouche biedt uitkomst. In dit artikel delen we alle voordelen van een regendouche, zodat je kunt zien hoe een regendouche jouw leven kan verbeteren.

  

Ontspan en verlicht stress met een kalmerende regendouche

Een regendouche is een luxe en ontspannende ervaring en het creëert een heuse wellnessbeleving in je eigen badkamer. De zachte stroom water uit een regendouche bootst het gevoel na van een warme, zachte regenbui. Stressvolle dagen kunnen hun tol eisen, wanneer het gaat om lichaam en geest. Een regendouche helpt je te ontspannen en stressklachten te verminderen.

Door de gelijkmatige waterverdeling van een regendouche, wordt elk gedeelte van je lichaam bedekt door de comfortabel douchestraal. Deze gelijkmatige waterverdeling draagt bij aan de bloedcirculatie en huidhydratatie, waardoor zelfs eczeemklachten kunnen verminderen. Daarnaast verbetert het ook nog eens je slaapkwaliteit. Alleen maar voordelen, dus!

 

Waterbesparing met regendouches

 Veel mensen kiezen niet voor een regendouche, omdat ze verwachte dat de ketel niet beschikt over voldoende waterdruk. Echter, kan een regendouche altijd aangesloten worden, wanneer het gaat om moderne ketels. Daarnaast bespaar je ook nog eens water, vergeleken met een standaard douche. Regendouches zijn namelijk ontworpen met een lager waterverbruik in gedachten. Zo bespaar je niet alleen op je waterrekening, maar ook op je energierekening!

 

Een unieke uitstraling met een moderne regendouche

 Regendouches zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, afmetingen en vormen. Denk hierbij aan ovaal, rond of vierkant. Door de grote variatie in het aanbod, is er voor elke badkamerstijl wel een geschikte regendouche te vinden. Combineer een industriële badkamer met een zwarte regendouche, een zwarte badkamer met een regendouche van gun metal en een hexagon badkamer met een gouden regendouche.

Heb je gekozen voor een douchecabine? Ook bij een douchecabine kun je kiezen voor een stijlvolle regendouche. Kies voor een regendouche die past bij de stijl van je badkamer voor een uniek effect.

 

Regendouches verbeteren hygiëne

Wist je dat regendouches bijdragen aan een goede hygiëne in de badkamer? Regendouches hebben een groter oppervlak dan standaard douches, waardoor er meer bacteriën en schimmels weggespoeld worden. Door het grote oppervlak, wordt de doucheruimte dus een stuk schoner.

Een regendouche draagt niet alleen bij aan betere hygiëne aan de badkamer. Het zorgt ook voor betere persoonlijke hygiëne. We noemden al eerder dat een regendouche kan helpen eczeem klachten te verminderen. Dit geldt voor alle onzuiverheden. De zachte straal is een stuk effectiever en verwijdert aanzienlijk meer onzuiverheden en vuil.