Of je nou net verhuisd bent of je badkamer een nieuwe look wil geven, dit zijn de vijf essentials om je badkamer een nieuwe look te geven en dat hotel gevoel te krijgen.

Toiletartikelen:

Het code woord hier is; eenvoud. Of de badkamer nou voor jezelf is of voor je gasten, zorg dat je alle basisartikelen hebt en van alles eentje. Dus shampoo, conditioner, tandpasta, handzeep en bodylotion. Zo zorg je ervoor dat er geen wirwar aan flesjes op je badkamermeubel staan.

Tandenborstelhouder:

Je kunt je tandenborstel natuurlijk gewoon op het badkamermeubel laten liggen maar daarmee stel je hem bloot aan allerlei ziektekiemen en vuil in de badkamer. Een betere oplossing is om een tandenborstelhouder aan te schaffen, zodat de tandenborstels niet door de badkamer slingeren. Zeker met kinderen is dit een aanrader.

Anti-slip badmat:

Voor een zachte landing uit de douche of bad maak je gebruik van een antislip badmat. Zo voorkom glijpartijen over de kletsnatte tegels en worden je voeten alvast droog. Kies een badmat die past bij je douchegordijn en handdoeken om je thema te behouden.

Bad textiel:

Elke badkamer heeft een set met badhanddoeken en handdoeken nodig. Een badtextiel set van vijf tot tien stuks is een mooie start. Snel drogend bad textiel is een goede optie. Zo krijg je minder snel last van schimmel in je handdoeken en ben je zelf sneller droog. En als je het thema in je badkamer wil doortrekken naar je slaapkamer koop dan direct bijpassend luxe beddengoed.

Wasmand:

Als de ruimte in je huis of appartement beperkt is zou je een wasmand in je badkamer kunnen zetten. Koop er in dat geval twee, één voor gekleurde was en één voor witte was. Zet de wasmanden vlak naast je douche of bad zodat je de kleding er meteen in kunt gooien zodra je onder de douche of in bad stapt.

Prullenbak:

Een kleine prullenbak in je badkamer is handig om gebruikte spullen in kwijt te kunnen zoals make-up doekjes, tissues, gebruikte tandenborstels en lege tandpastatubes. Zo houd je de badkamer netjes en hygiënisch.

We hebben hier enkel de essentials van een badkamer uiteengezet. Maar de badkamer zou natuurlijk jouw broedplaats voor creativiteit moeten zijn. Je kan je badkamer nog veel meer eigen maken door bijvoorbeeld planten en decoraties toe te voegen. Voor nog meer sfeerbeleving gebruik je geurstokjes of essentiële oliën. The sky is the limit.