Een makelaar kan superhandig zijn: zijn deskundigheid en kennis van de lokale markt kunnen erg van pas komen tijdens je huizenjacht. Makelaars kunnen echter redelijk prijzig zijn en niet iedereen heeft dat geld zomaar liggen. Gelukkig is een makelaar niet per se noodzakelijk wanneer je je huis wil verkopen. In deze blog lees je daarom hoe het verkopen van je huis zonder makelaar precies in z’n werk gaat. 

Neem de tijd

Je huis zelf verkopen is op zich niet moeilijk, maar er gaat wel veel tijd in zitten. Hou hier rekening mee voordat je aan dit avontuur begint. Je zal je namelijk moeten verdiepen in de wet- en regelgeving en op de hoogte moeten blijven van de lokale huizenmarkt en dat vergt nou eenmaal veel tijd. Ben je bereid uren in de boeken te zitten? Ga er dan voor!

Wat komt er allemaal bij kijken?

Alles wat een makelaar normaliter voor je zou regelen moet je nu zelf doen. Je kan hierbij denken aan de Funda-advertentie vormgeven: goede foto’s maken en advertentietekst bedenken. Ook zul je deze advertentie zelf moeten aanprijzen op sociale media, maar daar wil jouw netwerk je vast wel een handje bij helpen! Daarnaast zal je ook de bezichtigingen van je huis moeten begeleiden. Op zich allemaal niet zo lastig toch?

Verkoop uw huis direct

Wanneer u uw huis direct wil verkopen en er ook nog eens een eerlijke prijs voor wil krijgen, bent u bij een huizeninkoper op het juiste adres. Deze laat je woning taxeren om de waarde ervan te kunnen bepalen. Aan de hand van deze waarde zal hij of zij een vrijblijvend bod op je huis uitbrengen. Dit alles neemt maar een paar dagen in beslag en op deze manier kan je je huis gegarandeerd binnen een week verkopen voor een eerlijke prijs!