Ga je een huis kopen? Dan heb je meestal een hypotheek nodig. Bij een hypotheek komen een hoop dingen kijken. Daarom kan het handig zijn om een hypotheekadviseur in te schakelen. Maar wat doet een hypotheekadviseur nou precies? Lees snel verder voor het antwoord op deze vraag!

Het intakegesprek

Het begint allemaal bij het intakegesprek. Het is natuurlijk superbelangrijk dat een adviseur je goed leert kennen voordat je samen gaat werken. Iedere situatie is uniek en heeft een eigen advies nodig. In dit gesprek kun je jouw toekomstplannen bespreken, maar ook specifieke wensen en behoeften. Het is soms handig om dit gesprek al te plannen voor je op zoek gaat naar een woning! Na zo’n gesprek kun je veel gerichter gaan zoeken naar een huis en weet je beter wat je mogelijkheden zijn.

Advies opstellen

Een hypotheekadviseur brengt na het gesprek een advies uit. Hiervoor moet je wel eerst allerlei documenten aanleveren. Dit zijn bijvoorbeeld de documenten die je adviseur inzicht geven in je financiële situatie. Aan de hand van al jouw gegevens stelt de adviseur een advies op. Dit advies bestaat uit een aantal verschillende dingen. Ten eerste krijg je een overzicht van de verschillende hypotheekverstrekkers en welke hiervan de beste voorwaarden voor jou hebben. Daarnaast krijg je advies over welke hypotheekvorm het beste bij je past, advies over de beste rentevaste periode, of je gebruik kunt maken van bijvoorbeeld een starterslening en de gebeurtenissen die tijdens de looptijd van de hypotheek kunnen gebeuren. Denk hierbij aan arbeidsongeschiktheid en overlijden. Met een advies van een hypotheekadviseur heb je dus duidelijk op een rijtje wat je maandelijks kwijt gaan zijn aan een hypotheek. Daarnaast krijg je met de kennis van een adviseur altijd de beste voorwaarden en de hypotheek die het beste bij jou past.

Renteaanbod aanvragen

Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt, vraagt de hypotheekadviseur het renteaanbod voor jou bij de verstrekker aan. Je hebt meestal twee weken om hier mee akkoord te gaan. In de tussentijd regelt de adviseur nog weer een aantal andere zaken voor je.

Een hypotheekadviseur is dus zeker aan te raden bij het afsluiten van een hypotheek. Wil je meer weten? Lees dan het uitgebreide artikel: Wat doet een hypotheekadviseur?

Hypotheekadvies nodig?

Op zoek naar een hypotheekadviseur? Bij veel adviseurs kun je een vrijblijvend hypotheekadvies gesprek aanvragen!

Wil jij je huis verkopen? Je kunt je huis snel verkopen in Amsterdam!