Misschien denk je bij dit type schoonmaak gelijk aan de oplevering van een grote locatie zoals een bedrijfspand, winkelruimte of nieuwbouwproject. Het klopt dat schoonmaakbedrijven vaak door makelaars en projectontwikkelaars ingehuurd worden voor een grondige opleveringsschoonmaak. Toch maken ook particulieren graag gebruik van deze dienst, bijvoorbeeld bij een verhuizing. Lees hier meer over de voordelen van een opleveringsschoonmaak en de momenten waarop je dit type schoonmaak kunt inzetten.

Opleveringsschoonmaak bij verkoop
Een eerste indruk is blijvend. Wanneer een koper een potentiële woning betreedt is het dan ook extra belangrijk dat deze woning er verzorgd en schoon uitziet. Het laten uitvoeren van een professionele opleveringsschoonmaak voor een woning op de huizenmarkt is daarom een slimme zet. Hetzelfde geldt voor zakelijke locaties. Ook bedrijfspanden en kantoorruimtes verkopen beter wanneer ze er schoon en netjes uitzien.

Opleveringsschoonmaak na verbouwing of renovatie
Nog een perfecte reden om een de hulp van een professioneel schoonmaakbedrijf in te roepen is na een verbouwing of renovatie. Een opleveringsschoonmaak is in deze gevallen zeker geen overbodige luxe. Denk eens aan het bouwvuil en het stof dat zich op deze locaties heeft verzameld. Professionele schoonmaakmedewerkers ruimen het bouwvuil op en verwijderen eveneens verf-, kit- en cementresten. Daarbij worden sanitaire ruimtes, vloeren en eventueel meubilair ook meegenomen in de reiniging. Zo is jouw locatie na een verbouwing of renovatie snel weer gebruiksklaar. 

Meedenkende professionals
In de regel vraagt een schoonmaakklus om maatwerk. Bij professionele schoonmaakbedrijven kun je daarom in veel gevallen terecht voor een aanpak afgestemd op jouw woon- of werkruimte. Zo komen de specialisten van Novon bijvoorbeeld bij jou langs op locatie. Niet alleen worden je wensen voor de schoonmaakklus geïnventariseerd, er wordt ook concreet meegedacht over het plan van aanpak. In dit plan van aanpak worden alle werkzaamheden in kaart gebracht. Daarbij is er oog voor de planning van eventuele andere leveranciers zodat je locatie tijdig gereinigd is.

Voordelen op rij
Door een opleveringsschoonmaak te laten uitvoeren door een professioneel schoonmaakbedrijf, word je als zakelijke klant of als particulier allereerst ontzorgt van een enorme schoonmaakklus. Niet alleen nemen de professionals van een schoonmaakbedrijf jou het werk uit handen, ze denken ook actief met je mee over de aanpak van de klus. Daarnaast kun je met dit type schoonmaak de verkoopkans van een woning of bedrijfspand vergroten doordat de locatie er verzorgd en schoon uitziet. Betreft het een opleveringsschoonmaak na een renovatie of verbouwing? Dan maken schoonmaak professionals jouw locatie binnen no time weer leefbaar.