In principe bent u volgens de wet verplicht om vanaf 01 januari 2008 over een energielabel te beschikken als u uw woning wilt verkopen of verhuren, echter zijn hier een aantal uitzonderingen op. In de volgende situaties hoeft u geen Energieprestatiecertificaat op te laten stellen:

 

  • Uw woning is in de afgelopen 10 jaar gebouwd en bij de bouwaanvraag is een EPC berekening ingeleverd. In dit geval mag u ook de EPC berekening overhandigen in plaats van een Energielabel. Op de datum van ondertekening van de huur- of koopovereenkomst mag de EPC berekening dus maximaal 10 jaar oud zijn.
  • Monumenten zijn vrijgesteld van de verplichting tot het overhandigen van een Energielabel.
  • Als de koop- of huurovereenkomst voor 01 januari 2008 getekend is hoeft u geen Energielabel op te laten stellen.
  • Er is een maatwerkrapport aanwezig waarop staat hoe energie bespaard kan worden. Dit rapport is opgemaakt na 01 juli 2002 en mag ook maximaal 10 jaar oud zijn.
  • Ook als u reeds een Energieprestatiecertificaat van uw woning heeft hoeft u de komende 10 jaar geen nieuw certificaat aan te schaffen. Het is wel van belang dat uw woning gedurende deze 10 jaar niet is uitgebouwd en er geen energiebesparende maatregelen zijn toegepast. In het laatste geval moet u wel een nieuw energieprestatiecertificaat laten opstellen.
  • Alleenstaande gebouwen met een totaal bruikbaar vloeroppervlak van minder dan 50 m2, zijn ook vrijgesteld van een energielabel.
  • Gebouwen in gebruik voor religieuze doeleinden.

 

Voordelen energielabelprijzen.nl

Zoals u al op internet heeft kunnen lezen is energielabelprijzen.nl hard op weg een grote speler te worden op de markt van Energieprestatiecertificaten (energielabels) en het maatwerkadvies. Om dit te bereiken doen wij een aantal keiharde beloftes. Via dit portaal kunt u wel een afspraak maken op een in overleg te bepalen tijdstip. U hoeft geen hele morgen of middag op de energiedeskundige te wachten, maar wij geven u exacte tijden waarop u de inspecteur ziet verschijnen. Na opname van uw woning kunt u binnen 7 werkdagen het Energieprestatiecertificaat verwachten.

 

Dekkend netwerk in Nederland

Wij hebben een dekkend netwerk van inspecteurs in heel Nederland. Wij rekenen in veel regio’s dan ook geen voorrijkosten of een tarief per km. Wij leveren het Energieprestatiecertificaat zowel digitaal aan als per post. U ontvangt van ons 2 energielabels, waarvan 1 gelamineerd. De gelamineerde versie kunt u netjes overhandigen aan de nieuwe eigenaren of huurders van uw woning. Op deze manier blijft het Energielabel, zolang het geldig is, ook netjes. Heeft u uw huis plots verkocht en in eerste instantie besloten om even te wachten met het aanvragen van het Energielabel. Wij kunnen u in overleg en tegen een geringe meerprijs binnen 48 uur voorzien van een Energielabel. Kijk voor onze tarieven op onze tarieven pagina. Bij ons geen kleine lettertjes, maar duidelijke taal over wat u kwijt bent voor het aanvragen van een energielabel. Ook maken wij geen onderscheid in de verschillende type woningen.

 

Volledig toegespitst op het leveren van het Energielabel

Het Energielabel en het maatwerkadvies is voor ons geen bijproduct. Wij hebben ons volledig gespecialiseerd op de levering van Energielabels en maatwerkadviezen. Dit betekend voor u als klant dat wij een moeilijk object graag voorzien van een label, daar wij een object wel handmatig kunnen uitrekenen. Volgens u klopt uw huidige label niet. In dit geval komt er een energiedeskundige langs om uw woning op te nemen. Veel collegae rekenen uw woning uit aan de hand van een wizard, waar zij zelf slechts enkele gegevens hoeven in te voeren. Wij rekenen uw woning handmatig uit, waardoor u verzekerd bent van een goed label!

Sleutel Met Zwarte Handgreep Op Sleutelgat