Gedurende de wintermaanden is een goedwerkende verwarming in een Nederlandse woning onmisbaar. De temperatuur kan buiten flink dalen waardoor het ook in huis snel afkoelt. De aanschaf van een goede radiator is dan ook een praktische aankoop. Echter, radiatoren zijn tegenwoordig veel meer dan alleen praktisch. Ze zijn namelijk in de meest mooie designs verkrijgbaar waardoor ze echt onderdeel van het interieur zijn. 

Allerlei verschillende soorten radiatoren 

Vroeger werd een radiator enkel als een noodzakelijk goed gezien. Een radiator was slechts in één design verkrijgbaar en paste daarmee vaak niet bij de rest van het interieur. Tegenwoordig is dit anders. Radiatoren zijn namelijk in allerlei verschillende soorten en maten te verkrijgen. Ben je op zoek naar een radiator die volledig opgaat in het interieur? Dan is een designradiator iets voor jou. Het aanbod radiatoren is heel divers. Deze diversiteit is niet alleen terug te zien in de uiterlijke kenmerken, maar ook in de functionaliteit. Iedere ruimte vraagt immers om een ander soort radiator. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een radiator die heel snel de ruimte kan verwarmen? Dan biedt een elektrische radiator uitkomst.

Voor welke radiator kies je?

Niet iedere ruimte is hetzelfde. Zo is de woonkamer doorgaans een stuk groter dan de slaapkamer en dat vraagt om een ander soort radiator. Hoe groter de ruimte is, hoe groter het vermogen van de betreffende radiator moet zijn. Naast de grootte van de ruimte is ook de functie van de ruimte van invloed op de keuze voor een specifieke radiator. Zo wordt het doorgaans bij een badkamer radiator prettig gevonden als deze over veel vermogen beschikt. Ben je op zoek naar een geschikte radiator voor op de logeerkamer waar slechts af en toe mensen verblijven? Dan is een radiator met een wat kleiner vermogen vaak al genoeg. Welke radiator je het beste kunt aanschaffen, hangt dus af van de ruimte. Heb je nog wel een schoorsteen? Denk er dan aan om regelmatig de schoorsteen te vegen

 

Elektrisch verwarmen: zeer functioneel

Bij een radiator denkt men al snel aan leidingen die de radiator en een cv-ketel met elkaar verbinden. Deze traditionele manier van verwarmen komt tot op de dag van vandaag nog steeds veelvuldig voor. Echter, de elektrische variant is ook aan een heuse opmars bezig. Deze toenemende populariteit is goed te verklaren. Een elektrische verwarming is namelijk in staat een ruimte heel snel te verwarmen. Dit type radiator is gevuld met olie. Deze olie wordt door elektriciteit verwarmd en circuleert vervolgens door de radiator. Deze manier van verwarmen is zeer effectief en daarmee vooral populair in ruimtes die snel verwarmd moeten worden. Voor welke verwarmingsmethode kies jij?