De huizenmarkt staat op springen, huizen wisselen tegenwoordig sneller van hand dan tweedehands auto’s en iedereen wil een verbouwing. Dat betekent vaak ook een nieuwe keuken en een nieuwe keuken zorgt dat men eens op zoek gaat naar de nieuwste snufjes op dit gebied. Dus wij zochten voor je uit; wat zijn de nieuwste gadgets in de keuken?

Afzuigkap:

Het is vaak een doorn in het oog. Heb je een prachtige keuken weggezet, helemaal volgens jouw smaak en dan moet er nog een monsterlijk afzuigsysteem geplaatst worden die het design verpest. Enter het downdraft afzuigsysteem. Deze afzuiger is mooi geïntegreerd in je werkblad en komt met een druk op de knop omhoog wanneer je hem nodig hebt. Er zijn systemen die de lucht naar buiten voeren of een systeem die de lucht recirculeert en daarmee direct zuivert wanneer hij terug je keuken in komt.  Een nadeel is dat het kastruimte onder je keukenblad kost om de motor in te bouwen. Daarnaast is het vaak lastig is om een dergelijk systeem in een bestaande keuken in te bouwen. 

Kraan:

Vroeger kwam er warm of koud water uit de kraan; twee smaken. Tegenwoordig is dat arsenaal al uitgebreid naar meerdere smaken. Met een Quooker heb je warm, koud, kokend en bruisend water. Het is bovendien ook nog een kraan die zuinig omgaat met water en stroom en dus is het een duurzame oplossing voor in je nieuwe keuken. 

Watercooler:

Met het installeren van een Quooker mis je nog één watersmaak; gekoeld water. Hiervoor gebruik je een watercooler. Zo kan je de gasten voorzien van een gekoeld glaasje water. Als je geen behoefte hebt aan kokend water uit de kraan kan hij ook dienen ter vervanging van een Quooker. Met een watercooler heb je namelijk ook de mogelijkheid om bubbels toe te voegen of om het water te verwarmen. 

Waterontharder:

Op meerdere plekken in ons land heeft men vaak te maken met hard water; water met veel kalk. Dit zorgt voor veel ongemakken zoals witte vlekken op je kranen en je keukenblad en huishoudelijke apparaten die sneller kapot gaan. Een goede oplossing is een geïntegreerde waterontharder, deze haalt calcium en magnesiumionen uit je water en zorgt voor mooi, zacht water dat niet alleen beter is voor je apparaten maar ook voor jou. Het zorgt ervoor dat je huid minder snel uitdroogt en bij mensen met bijvoorbeeld psoriasis zorgt het voor minder jeuk. 

De innovatie gaat tegenwoordig in een rap tempo, zelfs in de keuken. De nieuwste ontwikkelingen staan alweer voor de deur; robots die voor je koken. Nooit meer een haar in je soep.