Iedereen die een eigen woning heeft, weet hoe belangrijk het is om deze plek te hebben. Hier kun je even bijkomen van een lange dag werken, hier ontvang je je vrienden voor een gezellige avond en je woning is de plek om je gezin groot te brengen. In je woning staan allerlei spullen van waarde, je moet er dus ook niet aan denken dat je dit ineens kwijtraakt. Toch loop je dit risico altijd, een ongelukje zit namelijk in een klein hoekje. Denk bijvoorbeeld aan een brand waardoor je spullen (ernstig) beschadigd raken, een lekkage waardoor jouw spullen schade oplopen of je krijgt te maken met dieven die je huis plunderen. Wat de reden ook moge zijn, het levert forse schadeposten op. Gelukkig zijn er woonverzekeringen om je tegen dergelijke risico’s te beschermen. Wij laten je zien wat de mogelijkheden zijn.

Je spullen goed verzekerd

Wanneer we het hebben over woonverzekeringen, spreken we eigenlijk over twee verzekeringen. De eerste is de inboedelverzekering. De inboedelverzekering voor jou zorgt ervoor dat wanneer je spullen beschadigd raken, je de kosten van de reparatie vergoed kunt krijgen door je verzekering. Zijn je spullen zo beschadigd dat je ze helemaal moet vervangen, dan kun je ook een beroep doen op je verzekering. Vaak onderschatten mensen het belang van een inboedelverzekering. Zij denken dat hun spullen weinig waarde hebben en dat zij dus geen verzekering nodig hebben. Wat dan vergeten wordt, is dat je bij een brand alles in een keer kwijt kunt raken. Dat betekent dat je fors moet betalen om de schade te herstellen. Niet iedereen heeft dat geld meteen beschikbaar en ook al zou je het wel hebben, dan is het nog steeds zonde om het te gebruiken voor iets wat je veel voordeliger met een verzekering had kunnen regelen. Sluit daarom altijd een inboedelverzekering af, want daar kun je geen spijt van krijgen.

De opstalverzekering voor je pand

Je spullen staan in een woning en voor deze woning moet je een aparte verzekering afsluiten. Dit is de opstalverzekering. Met deze verzekering kun je schade aan je pand laten uitkeren. Schade aan je pand levert vaak enorme kostenposten op en het is daarom heel belangrijk om een opstalverzekering te nemen. Huur je je woning, dan heb je deze verzekering niet nodig, het is dan voldoende om enkel een inboedelverzekering af te sluiten. Als het goed is, heeft je huurbaas namelijk de opstalverzekering al afgesloten. Je kunt altijd even informeren bij hem of haar of dit daadwerkelijk het geval is.

Je kunt je polis online afsluiten

Als je je woonverzekeringen nog niet goed geregeld hebt, raden we je aan om dit alsnog te doen. Het is namelijk beter om nu alvast de juiste verzekeringen te nemen, dan dat je later achter het net vist. Surf daarom even naar de site van jouw verzekeraar en bekijk welke mogelijkheden je hier kunt vinden. Stel vervolgens je woonverzekering samen en met een paar klikken op je muis loop je aanzienlijk minder risico’s.