Op het moment dat je plannen hebt om je huis te verkopen dan wil je natuurlijk wel graag weten wat de kosten huis verkopen zijn. De kosten huis verkopen hangen er met name vanaf of je het huis wilt verkopen met de hulp van een makelaar of dat je besluit om zelf je huis te verkopen. In sommige gevallen zijn er nog andere oplossingen waarbij je geen kosten huis verkopen kwijt bent. In dat geval kan je kiezen voor een bedrijf dat is gespecialiseerd in vastgoed en beschikt over een groot netwerk van vastgoedinvesteerders. Op deze manier bespaar je al snel geld, tijd en stress. Bij een dergelijke organisatie wordt je huis gegarandeerd snel en zorgeloos verkocht en hier wordt in de meeste gevallen ook een garantie voor afgegeven.

De kosten huis verkopen met een makelaar

Als je besluit om je huis te verkopen via een makelaar dan betaal je kosten voor de bemiddeling en begeleiding aan deze tussenpersoon. Bij een makelaar zijn dat de zogenaamde makelaarskosten of courtage die je betaalt voor de diensten die de makelaar aanbiedt. De kosten van courtage betaal je pas op het moment dat je huis ook daadwerkelijk verkocht is. Deze kosten verschillen per makelaarskantoor.

Bijkomende kosten bij een makelaar

Let erop dat je dan ook een makelaarskantoor uitkiest dat past bij je budget. Naast deze kosten komen er vaak ook nog opstartkosten bij kijken, deze betaal je om je huis te koop te zetten. Dit is onder andere voor het online plaatsen van je woning op een verkoopplatform, het schrijven van een aantrekkelijke advertentie en het plaatsen van een verkoopbord bij je huis. Zoals aangegeven verschillen de kosten per makelaar, maar tevens per stad. Het zijn vaste kosten van de verkoopprijs en bedragen meestal 1 of 2 procent.

De kosten huis verkopen als je het zelf doet

De kosten om je huis te verkopen als je het zelf regelt kunnen wisselen. Je kan het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Sowieso kan je besparen op de kosten van de verkoop van je huis. Je hebt namelijk geen kosten van courtage of opstartkosten die je moet betalen als je gebruik maakt van een makelaar. Als je zelf besluit om je huis te verkopen dan ben je natuurlijk deze kosten niet kwijt aan de makelaar of het makelaarskantoor.

Welke zaken komen er nog meer kijken bij de verkoop van je woning?

Op het moment dat je besluit om zelf je woning te verkopen dan kan je gebruik maken van social media of organisaties waar je zelf je huis kan promoten. Let erop dat er wel veel meer zaken zijn waar je rekening mee dient te houden als je besluit om zelf je woning te verkopen. Je moet namelijk zelf de vraagprijs bepalen, zelf alle onderhandelingen regelen en een notaris bezoeken. Voor sommige websites zal je zelf ook kosten moeten betalen als je besluit om je woning erop te adverteren. Ga daarom naar www.deblooisvastgoed.nl om je huis snel en gemakkelijk verkopen