Wist je dat het interieur van kantoor een grote rol speelt als het gaat om productiviteit? De juiste inrichting kan er namelijk voor zorgen dat je een stuk beter aan het werk kan vergeleken met de verkeerde inrichting. Je omgeving zorgt er namelijk voor of je je wel of juist niet goed kan concentreren. Wil je de productiviteit bij jou op kantoor maximaliseren en de ruimte zo goed mogelijk inrichten? Gebruik dan de volgende tips.

 

Houd het netjes!

 

Ja, een opgeruimde werkplek is een gezonde werkplek en doet wonderen voor de productiviteit op kantoor. Ligt er overal rommel en allerlei kleine prullaria, zal dit zeker niet bevorderend zijn voor de goede gemoedstoestand. Zorg er daarom voor dat het altijd netjes is. Niet alleen de dingen die standaard op kantoor liggen, maar ook persoonlijke spullen van de werknemers. Zorg ervoor dat iedereen meewerkt en bijdraagt aan het netjes houden van de ruimte en werk zo samen aan een positieve werksfeer. Zet eventueel extra opbergruimte op kantoor, waar je alle spullen netjes in op kan bergen.

 

Deel de ruimte op

 

Wat voor de productiviteit ook erg fijn werkt, zijn verschillende ‘gebieden’ in de ruimte. In plaats van dat alles in dezelfde ruimte is, deel je het op. Zo kun je een hoek maken waar je kunt ontspannen, één deel waar alle bureaus staan, een plekje waar je in stilte kan zitten om na te denken, een vergaderhoek, ga zo maar door. Door gebruik te maken van deze aparte gebieden kan iedereen naar de plek waar ze graag heen willen en krijgen ze meer controle over waar ze op dat moment hun werkplek willen. Dat is erg fijn voor iedereen.

 

Maak gebruik van kleur

 

Een ruimte die helemaal wit is, kan voor sommigen niet heel positief werken. Naast alle positieve kanten die witte muren hebben, kan het ook zorgen voor bepaalde niveaus van stress en onrust. Maak daarom op subtiele manieren gebruik van kleur. Lichte en subtiele kleuren zijn makkelijk te verwerken in een ruimte en zorgen voor veel rust. Ook kun je door bijvoorbeeld schilderijen, planten en andere decoratie makkelijk kleur aanbrengen in een ruimte.

 

Planten zijn overigens eigenlijk sowieso onmisbaar in een kantoorruimte. Ze zuiveren de lucht, wat goed is voor de kwaliteit van de lucht. Daarnaast ziet het er leuk en gezellig uit. Ze brengen veel sfeer met zich mee en zorgen er zo dus voor dat je een stuk prettiger en fijner aan het werk kan op kantoor. Overdrijf niet, maar zet hier en daar een leuke plant.