Een kleine badkamer kan snel benauwend aanvoelen en je wilt graag een gevoel van ruimte creëren. Gelukkig zijn er verschillende trucjes die je kunt toepassen om je badkamer optisch groter te laten lijken. In dit artikel delen we een aantal handige tips en ideeën om het meeste uit de ruimte te halen en een gevoel van ruimtelijkheid te creëren in je kleine badkamer.
 

Gebruik lichte kleuren

Een van de meest effectieve manieren om een ruimte groter te laten lijken, is door gebruik te maken van lichte kleuren op de muren en vloeren van je badkamer. Kies voor neutrale kleuren zoals wit, crème of pasteltinten. Deze kleuren weerkaatsen het licht en creëren een luchtige en ruimtelijke sfeer. Hoe lichter de ruimte is, hoe groter het lijkt. Het is wel belangrijk om de badkamer niet te vol in te richten. Wees selectief met de spullen die je erin zet, anders hebben de lichte kleuren ook weinig zin. Houd het dus minimalistisch.
 

Minimaliseer het kleurgebruik

Naast het gebruik van lichte kleuren is het belangrijk om het kleurgebruik in je badkamer te minimaliseren. Kies voor één of twee kleuren en vermijd drukke patronen of kleurrijke accenten. Een eenvoudig kleurenpalet geeft een gevoel van eenheid en vergroot de perceptie van ruimte. Vind je het moeilijk om te bepalen welke kleuren goed bij elkaar passen? Dan kun je advies inwinnen bij een interieur styliste, zodat je een goede keus kunt maken.
 

Optisch vergrotende materialen

Gebruik materialen die de ruimte optisch vergroten. Glanzende tegels op de muren en vloeren kunnen bijvoorbeeld het licht reflecteren en een gevoel van diepte creëren. Ook het gebruik van grote vierkante spiegel voor in de badkamer kan helpen om de ruimte te vergroten, omdat ze reflecteren en het licht verspreiden. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende spiegels, je kunt ook spiegels met een verwarmingselement erin kopen, zodat de spiegel niet beslaat als er iemand onder de douche staat.
 

Verlichting

Goede verlichting kan een wereld van verschil maken in een kleine badkamer. Zorg voor voldoende natuurlijk licht door het gebruik van transparante raambekleding of glazen wanden. Daarnaast kun je gebruikmaken van strategisch geplaatste verlichting, zoals wandlampen of inbouwspots, om donkere hoekjes tegen te gaan en de ruimte helderder te maken. Als het namelijk donker is, lijkt de badkamer ook kleiner en dat wil je dus voorkomen.
 

Compacte opbergruimte

Het is belangrijk om de opbergruimte in je kleine badkamer goed te organiseren. Kies voor compacte opbergoplossingen zoals wandkastjes, inbouwlades en wastafel stand kopen. Je benut dan alle ruimte in de badkamer en zorgt ervoor dat niks verloren gaat. Het is belangrijk dat de meubels voldoende opbergruimte hebben, zodat je zo veel mogelijk op kunt bergen en niets in het zicht hebt staan. Hoe netter het eruit ziet, hoe groter het lijkt.