Ben je een directiemedewerker en wil jij je beter persoonlijk ontwikkelen binnen het bedrijf? Dan kan directie coaching erg handig zijn om in te schakelen. Het is altijd handig om een beetje extra sturing te krijgen in jouw vakgebied. 

 

Voordelen van persoonlijke ontwikkeling

Voor jezelf – en de werkomstandigheden – is het erg handig om je persoonlijke ontwikkeling te versterken. Er zijn veel redenen om aan de slag te gaan met jouw persoonlijke ontwikkeling. Zo leer je om bewuste keuzes te maken en sta je daar ook volledig achter. Maar ook je zelfvertrouwen verbeter je hiermee. Als het meezit vergroot je zelfs jouw werkplezier en zit je beter in je vel. Maar hoe doe je dat?

 

Doelen opstellen

Je zelfkennis vergroten is een belangrijk deel van jouw persoonlijke ontwikkeling. Dit kan je doen door je kwaliteiten en vaardigheden in kaart te brengen. Begin met het kijken naar de positieve kanten die je al bezit en noteer deze. Twijfel je waar je goed in bent? Vraag dan familieleden, vrienden of collega’s om input. Kijk vervolgens naar de kanten die je nog niet volledig onder de knie hebt. Oftewel: waar je dus nog wel meer sturing kan gebruiken. Zo kun je goed kijken naar welke vaardigheden jij zou willen ontwikkelen.

 

Dus waar loop je wel eens tegenaan? Wat zou je eraan willen veranderen? Stel een concreet doel op voor jezelf. Maak het niet al te groot, want dan is er een kans dat je er niet aan gaat beginnen. Dus het moet een doel zijn wat jou inspireert, zo blijf je er elke dag aan denken en probeer je hieraan te werken. Een doel kan zijn om beter te communiceren met je werknemers. Dit doel kan je onder andere behalen door maandelijks een ontwikkelingsgesprek in te plannen.

 

Coaching of therapie

Als jij je beter persoonlijk wilt ontwikkelen hoef je dat niet allemaal zelf te doen. Het kan erg fijn zijn als iemand anders met je meekijkt. Directie coaching kan je nieuwe inzichten geven zodat je je nog beter kan ontwikkelen. Een directie coach biedt nieuwe inzichten in je werk en leert je te reflecteren. Bespreek dingen die je dwars zitten tijdens je werk, zoals het moeilijk vinden om nee te zeggen of het lastig vinden om feedback te geven. Die punten kunnen heel handig zijn om te bespreken met als gevolg dat je beter gaat werken. Door jezelf te zijn op je werk en leert omgaan met de conflicten die je dwars zitten, zit je steeds beter in je vel en krijg je meer plezier in je werk.