De verkoop van je huis is altijd spannend. Je hebt jarenlang in je huis gewoond en nu neem je er afscheid van. Om je goed voor te bereiden op de verkoop, zetten we een aantal tips op een rij.

Fotograferen van je huis

Je kan hiervoor een professionele fotograaf inhuren of zelf aan de slag gaan. Pas de inrichting van je interieur aan op de verkoop. Veel accessoires of een overdaad aan meubels maken het geheel onoverzichtelijk. Laat de unieke accenten van je huis eruit springen, zoals een glas-in-lood raam of de balken aan het plafond. Bedenk waarom je toentertijd voor het huis hebt gekozen en laat dit mooi uitkomen op de foto.

Promotie van de woning

Als je je huis verkoopt heb je een groot voordeel. Er zijn weinig huizen beschikbaar dus een excessieve promotie van je woning is niet per se nodig. Toch is het goed om je woning in het zonnetje te zetten. Hoe meer gegadigden, hoe beter. Breng de verkoop onder de aandacht via sociale media, Funda of het lokale huis-aan-huisblad. Ook een klassiek verkoopbord in de voortuin werkt altijd goed. Vergeet niet om vrienden en familie op de hoogte te brengen van de verkoop.

Verzorgen van bezichtigingen

Het verzorgen van de bezichtigingen is het meest energieslopend. Probeer dit te beperken door zoveel mogelijk mensen op één dag te laten komen en dan het liefst in het weekend. Bij een bezichtiging is het van belang om een goede rondleiding te geven door een huis. Attendeer bezoekers over alle unieke aspecten van je woning. Heb je de waarde van het huis verhoogd door een uitbouw of renovatie? Benoem dit nadrukkelijk, want dit maakt je woning nog aantrekkelijker.

Informeer potentiële kopers ook over de vervolgstappen, zoals met wie ze contact op kunnen nemen. Na de bezichtigingen brengen potentiële kopers een bod uit. Welk bod je aanneemt is voor iedereen verschillend. De een gaat voor het hoogste bod terwijl een ander kiest voor het meest sympathieke koppel. Het belangrijkste is dat je er zelf volledig achterstaat.

Makelaar in de hand nemen

In de meeste gevallen wordt een makelaar ingeschakeld om alle zaken rondom de verkoop te regelen. Zij verzorgen de promotie, fotografie en regelen alles van A tot Z. Door alle opties is het kiezen van een makelaarskantoor niet eenvoudig. Het belangrijkste is dat je er een goed gevoel bij hebt en dat je je geen nummertje voelt. Kies een lokaal makelaarskantoor dat goed bereikbaar is. Een makelaar Oostburg of makelaar Breskens is een goede keuze als je in de regio woont. Dan zijn ze dicht in de buurt als je vragen of als er dingen geregeld moeten worden. Dat is handig, want bij een verkoop komt altijd meer kijken dan je denkt!