Het schoonmaken van je woning, het is zeker niet de leukste klus. Soms zie je door de bomen het bos niet meer, oftewel je weet even niet meer waar je moet beginnen. Dit is heel begrijpelijk en veel mensen hebben hier last van. Doordat je het overzicht niet meer hebt kan je gedemotiveerd raken. Maar van uitstel komt afstel, dus wij zullen jou een handje helpen. Hieronder hebben wij een handig stappenplan samengesteld zodat jij precies weet waar je moet beginnen zonder iets over het hoofd te zien. 

Opruimen

Voordat de echte schoonmaak kan beginnen, is het verstandig om eerst alles op te ruimen. Je kan tenslotte niet het vuil weghalen als er rommel bovenop ligt. En wanneer jij eerst je rommel opruimt, hoef je dit niet onder het schoonmaken allemaal te verschuiven. Kortom, het bespaart je extra tijd. Ben jij na de eerste stap toch niet zo gemotiveerd als dat je dacht? Dan kan je er natuurlijk altijd nog voor kiezen om een schoonmaakbedrijf Houten in te huren. Maar voordat je die beslissing maakt, lees nog even verder.

Vuile was

Bij rommel, komen ook kleren op de grond kijken. We herkennen het allemaal wel, je weet niet wat je aan moet doen en de overige kledingstukken blijven op de grond liggen. Ook vinden we vaak rondslingerende sokken of andere kleding in een hoekje. Kleding op de grond brengt een hoop stof met zich mee. En bij het schoonmaken willen we juist het stof verwijderen. En wanneer jij eerst besluit je vuile kleding in de was te doen, dan draait de was wanneer jij de overige schoonmaak uitvoert. Zo hoef jij niet te wachten op wanneer de was klaar is! Een win-win situatie.

Stoffen en poetsen

Nu kan jij beginnen met het stoffen. Wat heb je hiervoor nodig? Zorg voor een droge maar ook een natte doek. Beide komen van pas! Een tip van ons: begin altijd bovenaan. Wanneer jij onderaan begint en vervolgens de bovenste plank gaan schoonmaken, kan er weer stof naar beneden vallen. Dit scheelt ook weer een hoop tijd en schoonmaken duurt bovendien al lang genoeg!

Stofzuigen

Ga nu aan de slag met stofzuigen. Maar waarom nu pas stofzuigen? In de vorige stap heb je gestoft en gepoetst. Bij het stoffen kan er nog wel eens wat vuil op de grond vallen. Het vuil dat op de grond gevallen is haal jij nu meteen weg voordat het erger wordt.