Wil je graag je huis (gedeeltelijk) gaan slopen? Dan wil je hier waarschijnlijk een sloopbedrijf voor in huren. Maar hoeveel kost zoiets eigenlijk? En hoe gaat dat in zijn werk. Lees snel verder als je antwoord wil op deze vragen!

Je woning volledig of gedeeltelijk slopen

De kosten van het slopen zijn ten eerste afhankelijk van wat je wil. Heeft je huis een opknapbeurt nodig of wil je een huis compleet verwijderen van de kavel? Bij het volledig slopen worden alle muren, plafonds, en vloeren verwijderd. Dit wordt meestal gedaan door middel van een professioneel sloopproces. Als je een woning gedeeltelijk wil slopen moet er goed gekeken worden waar je mee te maken hebt. Moeten ze een draagmuur verwijderen, of zijn er onveilige situaties zoals slechte kozijnen?

De kosten van slopen

De kosten van slopen hangen af van meerdere factoren. Een aantal van deze factoren zijn de omvang van de klus, de materiaalkosten, de grootte van het sloopwerk (qua oppervlakte) en eventuele speciale wensen. Natuurlijk is licht sloopwerk de goedkoopste optie.

De gemiddelde kosten van een huis slopen zegt dus niet zoveel. Het is echt afhankelijk van je eigen situatie. Wel kun je het een beetje berekenen om een beeld te krijgen.

Sloopkosten berekenen

De kosten van een huis afbreken verschilt natuurlijk per bedrijf. Bij dit voorbeeld hebben we gekeken naar de kosten bij Sloopconcurrent. Zij zijn een echte expert in het slopen van huizen met al bijna 30 jaar ervaring.

Een huis compleet slopen

Hierbij wordt uitgegaan van de complete sloop van de woning inclusief de fundering. Je houdt hierbij dus niks meer van de bestaande woning over. Ideaal als je een mooie kavel hebt gekocht, maar je droomhuis hier nog moet komen! De kosten hiervan zijn circa 50 euro per m2. Heb je bij het bouwen van een huis al gedacht aan een woonverzekering ?

Tot aan de fundering slopen

Deze optie is bijna gelijk aan die hierboven. Maar hierbij laat je de fundering in de grond zitten. Dit is een stuk eenvoudiger voor een sloopbedrijf. De kosten zijn daarom ook een stuk lager, rond de 35 per m2.

Een huis casco slopen

Hierbij laat je alle buitenmuren en binnenwanden nog staan, maar wordt verder alles gesloopt. De kosten hiervan liggen rond de 20 euro per m2.

Kleine sloopwerkzaamheden

Licht sloopwerk is zoals eerder al genoemd het goedkoopst. De kosten hiervan liggen rond de 10 euro per m2.

Het is dus belangrijk om te kijken welke optie op jouw huis van toepassing is!

Afvoeren van puin

Handig om te weten is dat bij de kosten van slopen, de afvoerkosten mee zijn berekend. Deze komen er dus niet apart bij op. Een bedrijf voert zelf netjes alle rommel af, dit hoef je dus niet zelf op te pakken!

Vraag een offerte aan bij een expert

Meer weten? Vraag dan snel een offerte aan bij een expert, zoals dus bijvoorbeeld Sloopconcurrent.