Als er binnenkort een verbouwing van de buitenkant van je huis op de planning staat, dan hebben wij een paar goede adviezen voor je. Je wilt natuurlijk een prachtige verbouwing neerzetten én zo duurzaam mogelijk verbouwen. Dat doe je niet alleen voor het milieu, maar ook om zo min mogelijk onderhoud aan je huis te hebben als de verbouwing er eenmaal op zit. Het topje van de ijsberg hebben we alvast voor je. Want wist je dat de keuze in bouwmateriaal een hoop uitmaakt bij een geslaagde en duurzame verbouwing? En wist je dat kunststof schroten wat dat betreft twee vliegen in één klap zijn? We hopen dat we je nieuwsgierig hebben gemaakt, want je leest er meer over in dit artikel.

 

Duurzame materialen

Een duurzame verbouwing begint bij het verbouwen met duurzame materialen. Hoewel veel mensen bij duurzame materialen denken natuurlijke materialen, is er eigenlijk een groot verschil tussen deze twee soorten bouwmaterialen. Dat heeft er mee te maken dat natuurlijke materialen lang niet altijd zo duurzaam zijn. Neem bijvoorbeeld het natuurlijke bouwmateriaal hout. Hout is een materiaal dat, zoals iedereen weet, van bomen komt. Veel mensen houden van de natuurlijke schoonheid van dit materiaal en associëren hout met de natuur en daarom met duurzaamheid. Hout is alleen, net zoals bomen dat zijn, ontzettend vatbaar voor vocht. Door met hout te werken, riskeer je automatisch de kans op schimmels en insecten. Bovendien moet hout, omdat het dus een natuurlijk materiaal is, altijd nog afgewerkt en geschilderd worden. Op den duur zal hout ook een onderhoudsbeurt moeten krijgen. Veel verf gaat namelijk blakeren door het vocht en andere weersomstandigheden. Om te vermijden dat je binnen de kortste keren weer staat te verven, kun je ook kunststof schroten aanbrengen aan de buitenkant van je huis. Deze geven je huis een mooie afwerking en hoeven nauwelijks onderhouden te worden. Ze zijn namelijk volledig weerbestendig.

 

Een goed begin is het halve werk

Dat geldt ook voor verbouwen. Voor elke verbouwing geldt dat deze het meeste kans van slagen heeft bij een goede voorbereiding. Een goede voorbereiding bestaat onder andere uit het bijhouden van een wenslijst. Laat je ver van tevoren inspireren en schrijf op wat je mooi vindt. Maar houd op je lijstje ook rekening met de materialen en onderdelen van de verbouwing die naast aantrekkelijk ook duurzaam zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan een mooi afgewerkt boeiboord of kunststof gevelbekleding die na installatie niet meer geverfd hoeft te worden. Voor meer inspiratie en advies, kijk dan op https://www.heering.eu/. Door van tevoren uitstraling, duurzaamheid en zo min mogelijk onderhoud met elkaar te combineren, zorg je ervoor dat deze verbouwing jaren meegaat. Zo kom jij nog jaren na je verbouwing tevreden en trots thuis.