Verhuizen is eigenlijk nooit echt leuk. Het inpakken, kopen van nieuwe spullen, dingen uitzoeken en weggooien, het nieuwe huis klaar maken, alles bij elkaar zorgt voor een stressvolle tijd en het liefst doe je dit dan ook zo snel mogelijk. Hoe vaak je het ook doet en hoe goed je ook denkt voorbereidt te zijn, altijd lopen dingen op de dag van verhuizen wel anders en had je toch dingen anders willen doen. Om het verhuis proces toch een stukje makkelijker te maken, kun je de volgende dingen doen.

Huur een klusjesman in

Heb je zelf geen zin om aan de slag te gaan met bijvoorbeeld het ophangen van lampen, het in elkaar zetten van meubels of het plaatsen van nieuwe sloten? Waarom laat je een ander dit werk dan niet gewoon doen? Je kan online een klusjesman inhuren die al deze stomme klusjes voor jou kan doen, zodat jij je kan focussen op het goed en veilig over brengen van al jouw meubels en andere spullen. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld het verven van de muren. Heb je hier zelf geen tijd of energie voor? Laat een professional het dan doen! Super handig, en scheelt jou weer een hoop stress.

Label je dozen

Het klinkt logisch, maar toch wordt het vaak vergeten. Als je twintig dezelfde verhuisdozen ziet staan, weet je echt niet wat waarin zit. Zet op elke kant van de doos wat erin zit en naar welke kamer het moet. Op die manier hoef je niet te zoeken naar dozen, maar kun je alles gewoon netjes op de kamer zetten waar het uiteindelijk komt te staan en voorkom je dat de dozen zich allemaal opstapelen op dezelfde plek. Zet het ook echt aan alle kanten, zodat je niet op zoek hoeft naar de plek waar het staat maar dat je het gewoon in één keer ziet.

Begin op tijd

Een goed begin is het halve werk en dus is het verstandig om ruim van tevoren al te beginnen met inpakken, het verzamelen van benodigdheden en het verhuis-klaar maken van de nieuwe woning. Zo voorkom je ook een heleboel stress. Moet je jouw oude woning opleveren? Stel als prioriteit dat dit op tijd te doen is en focus je daarna op het leefbaar maken van de nieuwe woning, aangezien je hier nog alle tijd voor hebt. Als je alles eenmaal over hebt en jouw oude woning opgeleverd is, kun je rustig de tijd nemen om dit te regelen.