Je kunt op een punt komen dat je wilt gaan verhuizen. De reden kan bijvoorbeeld zijn dat je van een appartement naar een woning met een tuin wil verhuizen. Nu is het mogelijk dat je zowel de verkoop van je appartement zelf regelt, maar ook de aankoop van de nieuwe woning. Wanneer je dit besluit neemt, merk je dat er zeer veel op je afkomt. Het kan zelfs zover komen dat je niet meer weet wat je moet doen om alles goed te laten verlopen. Daarom is het verstandiger om deze werkzaamheden aan een goede en vertrouwde makelaar in Breda over te laten. De voordelen van een makelaar zijn groot. Wanneer je graag met een makelaar werkt, moet je een makelaar nemen die aangesloten is bij het NVM, Nederlandse Vereniging van Makelaars. Het is in Nederland de grootste vereniging op het gebied van onroerende goederen. Bij de vereniging zijn meer dan 4000 makelaars aangesloten. Als je een makelaar hebt gekozen van de vereniging, dan weet je zeker dat je een goede en vertrouwde makelaar hebt.

Hoe ga je te werk?
Wanneer je de bestaande woning wilt verkopen om een nieuw woonhuis in een ander deel van de stad te betrekken, dan moet je eerst met de makelaar een gesprek hebben. De makelaar moet weten waaraan je nieuwe woning moet voldoen. Hij zal ook moeten weten wat de nieuwe woning mag kosten. Daarom zal hij eerst een taxatie laten uitvoeren van de woning die verkocht moet worden. Dan weet hij namelijk wat voor een geldbedrag er besteedt kan worden. De eigenaars van de huidige woning weten ook wat ze nog kunnen lenen bij de bank. Dan kan de makelaar gericht naar een woning zoeken.

Een makelaar moet betaald worden voor de werkzaamheden
De voordelen van een makelaar zijn groot. Er zijn personen die beweren dat het inschakelen van een makelaar niet nodig is. Natuurlijk kost een makelaar geld, maar dat zal hij zowel bij de verkoop van de huidige woning en aankoop van de nieuwe woning dubbel en dwars terugverdienen. Ook heeft een makelaar een beter zicht op welke huizen er te koop worden aangeboden. Bij de verkoop zal de makelaar proberen om er een gunstig mogelijk bedrag voor te krijgen. Daarvoor zal hij de onderhandelingen voor je uitvoeren. Is de verkoop rond, dan zal de makelaar snel een nieuwe geschikte woning voor je zoeken die aan de afgesproken eisen voldoet. Tijdens de bezichtiging van de nieuwe woning, die de makelaar heeft geregeld, zal hij alle onvolkomenheden noteren en deze meenemen tijdens de onderhandelingen voor de aankoop van de woning. Is de aankoop rond, dan zal hij je begeleiden tot alles is afgehandeld bij de notaris.