Wanneer er een kindje op komst is, is dit altijd een bijzondere gebeurtenis. Mocht er iemand in je omgeving zijn die binnenkort vader of moeder wordt, is het goed om vast na te denken over wat voor kraamcadeau er gegeven kan worden. Of je nu op zoek bent naar iets schattigs, praktisch of bijzonder, er zijn vele verschillende soorten cadeaus om uit te kiezen. In dit artikel zetten we een aantal ideeën voor kraamcadeaus op een rij, waardoor de keuze voor jou makkelijker wordt!

Knuffels en speelgoed

Dit is misschien wel de meest voor de hand liggende tip, maar knuffels en speelgoed zijn altijd goede cadeaus om te geven. Ieder kindje wil namelijk spelen met speelgoed of een knuffeltje! Ga uiteraard voor veilig materiaal en kies wel een cadeau uit waar een baby mee kan spelen. Zo kun je kiezen voor een bijtring of voor een zachte knuffel, maar ook een rammelaar valt vaak in de smaak. 

Geboorteposter

Dit is een idee waar je misschien niet zo snel zelf aan denkt. Heb je er weleens over nagedacht om geboorteposters te geven aan de ouders van een pasgeboren kindje? 
Wanneer je echt indruk wilt maken, kies dan voor gepersonaliseerde posters. Gepersonaliseerde cadeaus maken altijd meer indruk en zijn een stuk specialer dan een ander soort cadeau. Bij het kiezen van een geboorteposter kun je kiezen uit verschillende soorten illustraties, met daaronder de naam van het kindje en de geboortedatum. 

Babykleding

Nog een cadeau waar veel ouders wat aan hebben en wat ook nog eens erg leuk is, zijn babykleertjes. Baby’s groeien erg snel en kleertjes kunnen snel vies worden, waardoor ouders altijd wel blij zijn met het krijgen van babykleding. Rompertjes bijvoorbeeld zullen altijd in de smaak vallen, omdat een baby dit elke dag nodig heeft. Ook kun je ervoor kiezen om babykleding te kopen in een wat grotere maat, zodat het kindje er in kan groeien. 

Luiertaart

Heb je er al eens over nagedacht om een luiertaart cadeau te geven? Luiers zijn essentieel voor een (pasgeboren) baby: ze gebruiken er namelijk voldoende per dag. Een luiertaart is dus een praktisch cadeau, maar dan wel in een leuk jasje gestoken. Je stapelt de luiers namelijk op in een taartvorm. Zo test je ook meteen je eigen creativiteit. Twee vliegen in één klap dus! 

Herinneringsbox

Dit is een cadeau wat echt nooit vergeten zal worden en waar het kindje jarenlang wat aan heeft. We hebben het over de herinneringsbox. Hier kunnen spullen in worden opgeborgen die belangrijk zijn, zoals speciale momenten, foto's, souvenirs en dierbare herinneringen van de baby. Je kunt deze box cadeau doen en het geboortekaartje alvast in de box stoppen!